KRISTIANSAND: — Tiden er inne til å stikke fingeren i jorda. Det kommunen trenger er en idrettshall og et nytt og fremtidsrettet svømmeanlegg. Da bygger vi det. Resten, badeland og hotell, bør vi som kommune glemme, sier Timenes.

— Jeg har drøftet med KrF, men jeg uttaler meg som enkeltpolitiker. Jeg har vært mot det store badelandet hele tiden. Men ting ble som de ble. Nå har vi imidlertid en ny situasjon, og da synes jeg det er på tide å si fra, uttaler Timenes.

- Begynn på nytt

Det gigantiske badelandet og svømmeanlegget på Marinetomta var tenkt som privat/offentlig samarbeid, men ingen private vil.

Derfor har rådmannen trukket saken og satt i gang arbeid med å få private til å ta på seg hele utbyggingen, med vilkår om at kommunen så kan leie svømmehall.

Denne helprivat-varianten skal bystyret ta stilling til til høsten.

Timenes mener rådmannen bør skrinlegge arbeidet og begynne en ny prosess med offentlig utbygging av et moderne kommunalt badeanlegg.

- Kommunen må eie

— Kommunen bør eie det den skal drive med, sier Timenes, som også ser en rekke andre fordeler med å kutte ut badeland til fordel for en tradisjonell kommunal løsning:

Bystranda er nordens flotteste bykjerne-strand. Med redusert utbygging på Marinetomta blir det større grøntområder rundt Bystranda. Timenes mener stranda, grøntområdene og en svømmehall i sammen kan bli et unikt tilbud.

Ved å kutte badeland og hotell, reduseres trafikken i en allerede meget trafikkbelastet Kvadraturen. Timenes mener Tangen-utbyggingen blir komplisert nok trafikalt, om ikke badeland også skal komme.

Ved å bygge i kommunal regi, kan kommunen utvikle et svømme- og stupeanlegg som er mer perfekt tilpasset byens svømme- og stupemiljø og skolenes behov. Timenes vil ennå ikke konkret love svømmemiljøet 50- meterbasseng og stupemiljøet stupebasseng, men hun sier det må bygges for fremtiden, ikke fortiden.

Ved å glemme badeland på Marinetomta får private aktører frihet til å utvikle badeland et annet sted, hvor kommersiell drift kan rendyrkes. Timenes minner om at Dyreparken hadde planer i sin tid, og hun synes badeland passer der eller i Sørlandsparken.

— Jeg vil kjempe for dette, fordi jeg mener det er den beste løsningen for både kommunen, svømmemiljøet og byen, sier Timenes.