KRISTIANSAND: Den 20 år gamle kristiansanderen begynte å lage bråk allerede inne på DDE-konserten den 4. august i fjor.

I forrige uke måtte han i retten, tiltalt for å ha øvet vold og kommet med grovt snakk til en kvinnelig poiltihøyskolestudent etter konserten.

Tidligere samme kveld ble domfelte og hans daværende kjæreste kjørt i båt fra Kristiansand inn til Lillesand, der konserten ble holdt.

Under båtturen konsumerte 20-åringen "en del" øl.

Kranglet med kjæresten

Vel fremme vegret kjæresten seg for å bli med ham inn, da hun ikke følte seg vel, og avtalte å møte ham utenfor rutebilstasjonen etter konserten.

Inne på konsertområdet ble 20-åringen iakttatt av en mannlig og en kvinnelig politihøyskolestudent, som la merke til den kranglete oppførselen hans.

— Han var noe i ulage, sier vitnene.

Det ble imidlertid en høylydt krangel mellom 20-åringen og hans kjæreste etter konserten, da hun nektet å sitte på i båten tilbake.

20-åringen gikk så med knyttede hender mot kjæresten, og politihøyskolestudentene, som hele tiden hadde fulgt årvåkent med, gikk så imellom de to, idet de fryktet at 20-åringen skulle slå til henne.

Måtte ta støtteskritt

Den illsinte kristiansanderen rettet da sin aggresjon mot den kvinnelige politihøyskolestudenten og slo henne i brystkassen med venstre hånd, så hun vaklet bakover og måtte ta støtteskritt.

Enda en gang dyttet 20-åringen til politihøyskolestudenten så hun støtte hardt mot en biltilhenger som sto parkert på stedet.

Den mannlige politihøyskolestudenten grep så resolutt inn med pepperspray og ba 20-åringen om å legge seg på bakken.

Det nektet 20-åringen og satte seg kraftig til motverge, og dermed fikk han flere dusjer med pepperspray i ansiktet.

Til slutt klarte de to studentene å legge mannen i jern. Etter at han fikk skylt øynene på politistasjonen i Lillesand, ble han kjørt til arresten i Arendal.

Utsatt to ganger Rettssaken har blitt utsatt to ganger på grunn av at politihøyskolestudentene skulle opp til eksamen ved politihøyskolen, men saken kom endelig opp for tingretten i forrige uke.

Mannen ble dømt til 16 dagers fengsel for vold mot offentlig tjenestemann.

De ufine bemerkningene 20-åringen kom med til den kvinnelige politihøyskolestudenten ble i siste instans frafalt av aktor.