LILLESAND: Mannen var ute og luftet hunden sin da han falt i døden. Ifølge politiet slo han trolig hodet mot en stein i fallet.

— Mannen døde som følge av hodeskader, sier operativ uteleder Kåre Jortveit ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ulykken skjedde i nærheten av Skottevig camping, ved bryggen hvor utleiebåter ligger. 71-åringen, som er bosatt i Oslo, hadde hytte i området. Han var på hytten sammen med sin kone.

Et tysk vitne så fallet fra flere hundre meters avstand. Han fikk varslet politiet og ambulanse. Politiet fikk meldingen klokken 21.38. — Da luftambulanse og lege kom til stedet var mannen allerede død. Det var et stygt fall, opplyser operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

Kriminalteknikere undersøkte sent tirsdag kveld ulykkestedet. Fjellet som mannen falt fra var tørt, men politiet utelukker ikke at sterk vind kan ha fått mannen i ubalanse.

— Vi har ikke noen holdepunkter for at noe kriminelt har skjedd. Etter all sannsynlighet var det en fallulykke, sier Austad.

Politiet har snakket med det tyske vitnet, og vil gjennomføre et formelt avhør med ham senere.

— Vitnet er sikker på at ingen dyttet mannen, sier Jortveit.

Den omkomne ble sent tirsdag kveld brakt til Sørlandet sykehus i Arendal. Etter konferering med jourhavende politijurist ble det bestemt at han ikke skal obduseres.

— Vi fullfører nå de tekniske undersøkelser og gjennomfører avhør av vitne. Men ettersom det ikke er mistanke om noe straffbart, strekker vi det ikke noe lenger etterforskningsmessig, sier operasjonsleder Austad.