FOTBALLKRISTIANSAND— Det er en uvirkelig følelse, og ulykken kom som et skikkelig sjokk. Vi hadde nettopp snakket med henne på treningen 16. mai, og så skjer dette så kort tid etterpå, sier kaptein Bodil Breidablik.I likhet med resten av lagkameratene i klubben mottok hun nyheten om ulykken rett før hun skulle ut og feire nasjonaldagen.- Dagen ble ikke akkurat helt som planlagt. Det var en forferdelig nyhet å få, og tankene går til Helene og familien hennes, sier Breidablik. I KOMA.

Helene Hæg, som i fjor sommer debuterte på det norske J17-landslaget og som i vinter var nær en overgang til en av eliteseriens beste klubber, Røa, ligger nå i koma på Ullevaal universitetssykehus i Oslo etter ulykken på Fidjekilen ved 02-tiden natt til nasjonaldagen.Familien ble først orientert om ulykken.- Deretter informerte jeg støtteapparatet i Donn. På formiddagen orienterte jeg spillerne, forteller leder i Donn/Radar, Egil Berg. SAMLET SEG.

Torsdag kveld var 10-12 spillere og trenere samlet i klubblokalene på Lund for å snakke ut om den tragiske ulykken som har gått hardt inn på medlemmene.- Hvordan reagerte spillerne på ulykken?- Med sjokk. Alle har det veldig tøft. Vi er nært knyttet hverandre i klubben. Nå venter og venter vi på at det skal skje noe. Det er helt forferdelig, sier Egil Berg.Trener Jan Ove Naglestad sto og ventet på datteren i barnetoget da meldingen om ulykken tikket inn på mobilen klokken 9.15 på nasjonaldagen.- Jeg visste at noe var galt da jeg fikk meldingen. Det har ikke gått opp for meg hva som egentlig har skjedd ennå, sier Naglestad. TØFFING.

Keepertalentet Helene Hæg startet med fotball først for fire år siden. Hun betegnes som en skikkelig tøffing som er svært godt likt i Donn/Radar.- Hun er humørfylt, har glimt i øyet, og er utrolig tøff. Hun er ikke den som gir seg, og det kan være en god egenskap å ha nå, sier Bodil Breidablik.Donn/Radar har innstilt all sin aktivitet, i første omgang til i morgen, og dagens 1. divisjonskamp mot Larvik er avlyst. Det samme er andrelagets oppgjør mot Bamble i morgen. - FOTBALL UVIKTIG.

Laget skal nå ha fri helt til treningen mandag. Dagen etter venter cupkamp mot Haugar. Trener Jan Ove Naglestad hadde ikke spilt den kampen hvis han ikke måtte. - Fotball er uviktig nå, men vi må spille cupkampen. Uansett kan det kanskje være godt å tenke på noe annet. Spillerne reagerer forskjellig på ting, så jeg skal uansett ikke tvinge noen til å spille den kampen, sier Naglestad. - Hvis det er én spiller som ikke hadde gitt opp, så er det Helene. Vi spiller for henne helt til hun er bra igjen, sier Breidablik.Da Fædrelandsvennen gikk i trykken i går kveld, var situasjonen til Helene Hæg fortsatt uendret.Tekst: Frode Lindblomfrode.lindblom@fvn.no - 38 11 32 25Tekst: Håvard Karlsenhavard.karlsen@fvn.no - 38 11 30 00Se også side 7