FLEKKEFJORD: Alle fire som befant seg om bord i den 21 fots motorbåten ble skadet da de kjørte på land på Torsøy utenfor Flekkfjord sentrum ved 2.30-tiden natt til lørdag.

Den ene av passasjerene, en 25 år gammel kvinne, ble hardt skadet i kollisjonen.

— Hun ble kastet ut av båten, men de andre i båten fikk henne raskt om bord igjen, sier politibetjent Erling Aagesen ved Flekkefjord politistasjon.

- Kunne fått et tragisk utfall

Ifølge Aagesen kunne ulykken fått et langt verre utfall om ikke kvinnen raskt hadde blitt sendt til sykehus.

— Vi ble varslet med en gang, og et kvarters tid senere var politi og ambulanse på plass. Hadde vi ikke vært så raskt på stedet, kunne dette fått et tragisk utfall. Kvinnen hadde fått alvorlige skader, og ble sendt til Flekkefjord sykehus, hvor hun ble hasteoperert. Etterpå ble hun sendt videre til Ullevål, sier Aagesen.

Tilstanden til kvinnen var lenge kritisk, men ifølge Ullevål universitetssykehus er hun nå stabil.

— Sist jeg var i kontakt med sykehuset, fikk jeg opplyst var at hun var ved bevissthet, og at det ser ut til å gå bra, opplyste Aagesen ved 19-tiden søndag kveld.

Tatt blodprøve av føreren

De tre andre som befant seg i båten fikk kun lettere skader. En 32 år gammel kvinne ble utskrevet fra Flekkefjord sykehus samme natt, mens en 36 år gammel mann ble utskrevet fra samme sted i løpet av lørdagen.

Den 37 år gamle båtføreren ble sendt til Sørlandet sykehus Arendal med lettere skader.

Politiet har avhørt de to passasjerene som ble lettere skadet. Båtføreren har gitt en kort forklaring til politiet, og vil bli avhørt når han blir utskrevet fra sykehuset. Han er foreløpig mistenkt for promillekjøring.

— Personene som er avhørt, har forklart at de hadde vært på Maritime Hotell i Flekkefjord like før ulykken. Der ble det drukket alkohol, men det er ikke snakk om noen overstadig beruselse, sier Aagesen.

Vet ikke årsaken

Den 21 fot lange båten var utstyrt med en 200 hesters motor. Politiet vet foreløpig ikke noe om farten ved ulykkestidspunktet.

— Det vil den videre etterforskningen vise. Båten og ulykkesstedet har blitt undersøkt av en kriminaltekniker. På det nåværende tidspunkt vet vi ikke noe om hvor fort de kjørte.

Ifølge Aagesen var det ingen andre vitner til ulykken utenom de involverte.