AGDER: I fjor ble det blant annet gjort 400 beslag av cannabis på Agder, mens dette i år er gått ned til 245. Også amfetamin og metamfetamin-beslagene er blitt færre. Fra 272 beslag i fjor, ligger antallet beslag i år på 185. Det samme gjelder for heroin-, Benzodiazepin-beslagene.

Men antallet kokain— og ecstasy-beslag har økt. Henholdsvis fra 4 beslag til 12 beslag og 9 til 17 beslag.

Nedgangen i narkotikabeslag på Agder gjenspeiler situasjonen i hele landet. Totalt sett er det gjort 2021 færre beslag av narkotika første halvår 2007 i forhold til samme periode 2006. Agder ligger ikke blant de fem første politidistriktene på noen av beslagene, mens Oslo er en gjenganger på flere typer stoffer.

- Grunn til bekymring Politiets nye tall viser at det på landsbasis har vært en sterk økning i antall beslag av sterke stoffer som kokain, amfetamin og metamfetamin, noe de ser alvorlig på.

– Det er grunn til å uttrykke bekymring over at så sterke stoffer som amfetamin, metamfetamin og kokain er i så sterk fremgang og har fått så stor utbredelse, sier Kripossjef Odd Olsen Ingerø i en pressemelding.

Lite heroin og cannabis Heroinbeslagene er derimot gått ned, og det samme gjelder cannabis.

– Utviklingen med hensyn til heroin er interessant, og vi følger naturligvis beslagsutviklingen for dette stoffet nøye. Det er ingen grunn til å tro at tilbudet og etterspørselen etter cannabis har gått ned. Det er derfor overraskende at de beslaglagte mengdene av cannabis første halvår er så små, sier Olsen Ingerø.