KRISTIANSAND: — Politiet rykket ut til stedet, men da hadde barna allerede klart å stikke av, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til fvn.no.

Episoden skjedde like etter klokken 10 torsdag formiddag.

FROLAND: Kjørte i grøfta - stakk av

06.22 Torsdag morgen fikk politiet melding om at en bilfører hadde kjørt av veien ved avkjørselen til Jomås i Froland. Da politiet kom til stedet var føreren stukket fra stedet. Politiet mistenker sjåføren for kjøring i ruspåvirket tilstand.

LYNGDAL: Kjørte skolebarn - manglet bilbelte

Flere foreldre fikk påpakning av politiet torsdag morgen da de kjørte elever til skolen uten å ta på barna bilbelte. Noen foreldre ble også tilsnakket av politiet fordi de hadde ulovlig mange barn i bilen. Ingen personer ble ilagt bøter da kontrollen var ment å forebygge, men politiet varlser flere kontroller langs skoleveien.

GRIMSTAD: Politiet fornøyd med skolekjøring

I motsetning til i Lyngdal hadde ikke politiet noe å utsette på skolekjøringen ved Holvika i Grimstad. Politiet oppdaget ingen overtredelser og registrerte at alle skolebarna satt sikret i bilene.

SONGDALEN: Knuste ruter på postbil

06.30 I løpet av natt til torsdag har pøbler knust ei rute i en postbil som stod parkert ved Brennåsen senter langs E 39. FROLAND: Mistet førerkortet

06.30 En bilfører mistet førerkortet da han kjørte i 87 kilometer i timen i 60-sonen ved Mjølhus langs fylkesvei 152. Politiet holdt fartskontroll i området torsdag morgen.

LYNGDAL: Stjal verdisaker fra anleggsmaskiner

07.00 . Gjentatte ganger har anleggsarbeidere i lyngdalområdet opplevd innbrudd i maskinene. Ifølge politiet stjeles det CD-plater og andre verdisaker. Nå vil arbeiderne gjør tiltak for å stoppe stjelingen.

GRIMSTAD: Stjal laptop fra bedrift

10.07 I løpet av natt til torsdag har tyver tatt seg inn hos en bedrift i Storgata i Grimstad. Tyvene tok seg inn ved å fjerne listverk og ta ut et vindu. Ifølge politiet har tyvene fått med seg en laptop. Denne er ifølge eieren tyverimerket og har ingen verdi for tyvene.

FARSUND: Krattbrann etter byggearbeid

11.34 Politiet fikk på formiddagen melding om at det var brutt ut krattbrann ved Sundsodden i Farsund. Politiet mistenker at brannen startet som følge av bruk av vinkelsliper i forbindelse med byggearbeid.

BIRKENES: Fyllekjøring i stjålet bil

12.38 Torsdag formiddag fikk politiet tips fra en privatperson at en sjåfør fyllekjørte i bil i Birkenes. Da politiet sjekket opp registreringsnummeret på bilen viste det seg at den var stjålet fra Grimstad 17.08. Politiet har forsøkt å finne bilen uten hell.

MANDAL: Tok butikktyv på fersken

13.18 Politiet i Mandal tok en tyv på fersken da hun stjal varer på Amfi-senteret like ovenfor sentrum av byen. Den 47 år gamle damen hadde da stjålet fra både en skobutikk og en dagligvarebutikk. Kvinnen blir anmeldt for forholdet.

KRISTIANSAND: Stjal klær fra Dressmann

13.35 Torsdag ettermiddag pågrep politiet en 20-åring da han hadde stjålet klær fra Dressmann i Kristiansand. Mannen er av utenlands opprinnelse, men bor i Vennesla.

**VENNESLA: Nektet å fjerne seg etter slagsmål

14.00** En 50 år gammel mann blir anmeldt for å ikke ha fulgt politiets pålegg. Mannen hadde vært i slagsmål og ødelagt noe på en rullestol tilhørende en annen person. Den fornærmede fikk ingen skader.

ARENDAL: Kjørte i 122 km/t i 80-sone

**BIRKENES: Stjal bilskilter fra firmabil

15.00** To bilskilter er stjålet fra en firmabil som stod parkert i Nordåsvegen på Birkeland. Skiltene har registreringsnummer PD 15830. **ARENDAL: Mistenkt for promillekjøring

15.45** En mann på 21 år fra Arendals-området har avlagt promilleprøve og er mistenkt for promillekjøring til en butikk på Stoa. Øyenvitner skal ha reagert på mannens bilkjøring, og ringte politiet.

**KRISTIANSAND: Brannøvelse på havna

17.20** Kristiansand brannvesen og dykkere derfra hadde øvelse på havna i Kristiansand.

**TVEDESTRAND: Stjal Nissan fra bensinstasjon

17.08** En blå-fiolett Nissan firehjulstrekker med registreringsnummer KT 40139 er stjålet fra parkeringsplassen utenfor Statoil på Fiane.

**FARSUND: Knuste vinduer i hytte

19.00** Mellom 11. og 19. august har noen kastet stein på og dermed knust to vinduer i ei hytte på Øyvoll. Det ser ikke ut til at uvedkommende har vært inne i hytta.

SØGNE: Bil begynte å brenne i fart - ble totalskadet

LINDESNES: Båt fikk motortrøbbel

20.21 En mann ringte politiet fra ei 20 fots sjekte vest for Lindesnes. Mannen hadde fått motortrøbbel, og lå og drev i området. Hovedredningssentralen på Sola gjorde seg klar til å hjelpe mannen, men før de kom så langt hadde han fått motoren i gang igjen.

**VENNESLA: Kranglete rullestolbruker tatt til lensmannskontoret

20.53** Også i dag har en rullestolbruker plaget betjeningen på Kina-restauranten i Sentrumsveien. Mannen ble bortvist av politiet, men kom tilbake en halvtime etterpå, og skal ha gjort noe skadeverk på restauranten. I dag som tirsdag ble mannen anmeldt, men i dag ble han også tatt med til lensmannskontoret der han må sitte til kontoret stenger torsdag kveld.