GRIMSTAD: — Vi er med for å ha det moro. Og se hvordan de andre tenker, forsikrer Daniel Modalen.

Men midt under turneringen med et par hundre deltakere og like mange tilskuere på Dahlske videregående skole så det også ut til at vinnerlysten i høyeste grad var til stede.

For stemningen var svært høy lørdag ettermiddag. Skoler fra Mandal i vest til Arendal i øst hadde sendt lag for å konkurrere i den nye teknologiturneringen for barn.

Turneringen foregår ulike steder i hele Skandinavia og arrangeres av den ideelle stiftelsen FIRST Scandinavia. Målet er å stimulere barns interesse for naturvitenskapelige fag.

Under høye heia-rop fra tilskuerne skulle elevene få en robot de selv hadde konstruert til å skyve, løfte og styre ulike Lego-effekter på et dekorert bord. I år var temaet energi, så robotene skulle sette opp kraftlinjer og skyve demninger, alt bygd i Lego. Flest mulig vellykkede operasjoner i løpet av to minutter ga avansement.

Men lørdagen var bare prikken over i-en. For alle skolene har brukt de siste ukene til å forberede konkurransen. Blant annet til å bygge roboten.

— Vi var litt slappe de første ukene, men så skjerpet vi oss. Siste uka jobbet vi til klokken 20 hver kveld, forteller Kristian Lunden Halseth.

Og skippertaket betalte seg. Høvåg skole kom helt til semifinalen, der de tapte knepent. Vinneren ble Strømmen skole fra Arendal. Fjerdeplass var ikke på noen måte nederlag for Daniel Modalen og hans kampfeller fra Høvåg.

— Absolutt ikke. Vi er veldig fornøyde og har lært masse, sier han.