KRISTIANSAND: Prisene på trening varierer voldsomt i de største byene i Norge. Denne sammenlikningen er gjort på grunnlag av hva studenter som er medlem av de respektive Samskipnadene betaler for medlemskap på sine treningssentre. Treningstilbud og fasiliteter varierer også, men de fleste store byene tilbyr mange av de samme aktivitetene på sine anlegg. Kristiansand, Stavanger og Tromsø troner øverst på prislisten, mens Trondheim og Oslo river litt mindre i studielån-kontoen.

Sjekk hvor mye det koster å trene som student her:

Spicheren er SiA-studentenes treningssenter i Kristiansand . Her tilbys helsestudio, klatring, hallaktiviteter, sykling, treningsveiledning, aerobic, svømming, bosu, step, pilates, boksing, dans og yoga til alle medlemmer av Studentsamskipnaden. Terminmedlemskap koster 1400 kroner for studenter og helårsmedlemskap koster 2500 kroner. For en dags trening betaler du 60 kroner.

Som student i Stavanger kan du trene på SiS Sportssenter for enten 1860 kroner per år eller 930 kroner per semester. Man kan også velge å benytte seg av avtalegiro til 190 kroner per måned, med en bindingstid på 12 måneder. Dette gjelder medlemmer av Studentsamskipnaden i Stavanger, og ved senteret får man tilbud om helsestudio, aerobic, pilates, yoga, selvforsvar, spinning, step, bosu, fitbox, dans, klatrevegg og to squash-saler, opplyser styrkeansvarlig ved SiS Sportssenter, Per Tore Henriksen. Drop in får du for 50 kroner.

På Idrettssenteret i Tromsø tilbys studenter i byen helsestudio med styrke— og kondisjonsapparater, aerobic, yoga, spinning, boksing, klatrevegg og hallaktiviteter til 850 kroner for et semester og 1500 kroner for to semestre. En dagsbillett koster her 55 kroner, melder ansatt ved Idrettssenteret, Kjetil Letto.

Studentorganisasjonen i Trondheim (SiT) tilbyr treningsstudio, aerobic og andre drop in-tilbud i sal, spinning, yoga, klatring og tre squash-baner på Dragvoll idrettssenter og Idrettsbygget ved Gløshaugen. Studenter på NTNU har det rimeligste tilbudet, med 500 kroner for et helårskort og 300 kroner for et halvår. Mens studenter ved HiST og DMMH, samt jusstudenter ved Folkeuniversitetet betaler 700 kroner for et år og 400 kroner for et halvår. En dagsbillett på anleggene koster 50 kroner.

I Bergen driver SiB (Studentsamskipnaden i Bergen) aerobic, spinning, step, pilates, klatring, buldring, styrketrening, styrkesirkel-HUR, squash, idrettshaller og billigere pris på treningsveiledning på til sammen fire treningssentre. Man får tilgang på alle aktiviteter og redusert pris på klatring og squash som student. Alle medlemmer av SiB betaler 700 kroner for et semester og 1400 kroner for to semestre. Drop in (dagskort) koster mellom 40 og 50 kroner.

I Oslo tilbyr SiO trening på fire treningssentre for sine studenter. Studenter ved UiO, NMH, NVH, AHO og KHiO slipper billigst ifra med en semesteravgift på 375 kroner. For et år betaler de da 750,-. Studenter ved NIH og BI betaler 525 og 550 kroner for et semester, mens MF- og OAS-studenter får samme tilbud for henholdsvis 650 og 1000 kroner. På treningssentrene tilbys aerobic, sykkel, helsestudio, klatring, rackertaktiviteter, svømming, buldring, yoga, selvforsvar, dans og diverse andre kurs.