KRISTIANSAND: — Dette er ny rekord. Helt fantastisk, jubler Hans Petter Mjølund, leder for Rajshahi-komiteen i Kristiansand.

Tidligere har det vært bare grunnskolene i Kristiansand som har samlet inn penger til aksjonen, men i år deltok også barnehagene.

— Det er flere som er med enn før, og dette har vært med på å skape rekordinnsamling, forteller prosjektleder Ivar Heie til fvn.no.

Heie har arbeidet med Rajshahi-aksjonen siden 1983, og har selv reist en del til landet. Aldri før har han opplevd et større engasjement enn det han har i år.

Oppfinnsomme - Barn og foreldre har vært kjempeoppfinnsomme, og dette har gjort aksjonen til en fin opplevelse. Alle har gitt hundre prosent, skryter Heie.

Aksjonen startet 28. oktober og ble avsluttet 12. november, men fortsatt forventes det å få inn mer penger.

— Vi skal ha et stort lotteri som trekkes 1. desember, så folk har fortsatt sjansen til å støtte aksjonen. Fortsatt er det noen skoler som ikke har hatt aksjon og de har utsatt dette til våren, sier Mjølund.

Penger er ikke alt

Mjølund synes innsamlingen har gått over all forventning og gleder seg over deltakernes innsats.

— Penger er én ting, men det er også viktig at barna har lært noe om kulturen og landet. Jeg håper de har registrert at vi lever i et rikt land. Det er godt å se at vi har hjerte til å hjelpe andre som ikke har det fullt så bra, påpeker Mjølund.