KRYKKE: Redesignet av KADABRA. Foto: Kadabra

OSLO: — Fantastisk, og helt uventet, jubler Nørstebø til fvn.no etter utdelingen i Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo onsdag kveld.

Sammen med kollegene i designfirmaet Kadabra, gikk birkenesingen av med førstepremien i DnB NOR og Norsk Forms årlige pris til unge formgivere. Premien lød på 100.000 kroner.

— Det var en ære bare å bli nominert, og jeg fikk skikkelig hjertebank da vi vant. Det betyr mye å få anerkjennelse for den jobben vi gjør, sier Carl André Nørstebø.

— Pengepremien har ikke så mye å si. Det beste med å vinne er oppmerksomheten, det at flere får øynene opp for firmaet vårt. Det har en enorm markedseffekt, og dessuten gir det oss motivasjon til å gjøre en enda bedre jobb, mener Nørstebø.

Sivilingeniører

Han er utdannet sivilingeniør i industriell design ved NTNU i Trondheim. Sammen med tre linjekamerater etablerte han designfirmaet KADABRA etter endte studier i 2004. — Vi arbeider med prosjekter innen produktdesign, interaksjonsdesign, emballasjedesign og designstrategier. Vi er totalleverandører av produktutvikling, fra idé til industrialisert produkt. Blant våre kunder er Jordan, Tandberg, Ørsta Stål, Nobø elektro og Sintef, forteller Nørstebø.

Tenker utradisjonelt Juryen legger i sin begrunnelse vekt på at KADABRA gjennom sine prosjekter har brakt produktdesignkompetanse inn i miljøer hvor det tradisjonelt ikke "hører hjemme", slik som teknologiske miljøer og helsesektoren.

— Gjennom samarbeid med næringsliv har KADABRA bidratt til å skape, utvikle og opprettholde arbeidsplasser og har bidratt til bedrifters utvikling og lønnsomhet, sier informasjonsleder Pia Bodahl ved Norsk Form.