MANDAL SENTRUM— Jeg er veldig lei alle sakene vi har hatt med hans eiendommer, innrømmer leder for teknisk forvaltning, Sveinung Haaland.Hundrevis, kanskje tusenvis, av arbeidstimer har administrasjonen og politikerne i mange år brukt på Pettersens to bygg i Store Elvegate. Denne gang dreier seg om bygget i Store Elvegate 45 - like bortenfor butikken hans. Bygget går over tre eiendommer, og den delen som er i midten er ekstremt falleferdig. Det er hull i taket, takplater henger på god vilje og en hel vegg er vekk. I vår skulle teknisk etat gå i gang med å skifte ut gamle vann- og kloakkrør i smuget ved bygget, men det ble stanset.- Vi våget ikke å gå i gang i frykt for at deler fra bygget skulle falle på arbeiderne, sier leder for teknisk drift, Leiv Bernt Kloster.Derfor har planutvalget nå pålagt Pettersen å rive den midtre delen innen 1. februar, en frist som er skjøvet på en gang etter at han har klaget. VERNEVERDIG.

Kommunen innser imidlertid at dette slett ikke er en grei affære. For det første fordi det handler om et verneverdig bygg.- Det gjør saken i seg selv svært betenkelig. Det burde selvsagt vært vedlikeholdt i årenes løp. Men nå er det farlig og lar seg heller ikke lenger renovere, slik vi ser det, sier Haaland.Dessuten går bygget inn i Store Elvegate 45a, som ikke eies av Pettersen og som er i god stand. - Det virker dermed som om Pettersen må sette opp en egen vegg mot denne delen for å få revet. Det fremstår som en dyr og vanskelig operasjon, innser Haaland.Men han er klar på at rivingen skal skje og at kommunen er rede til å gjøre jobben på Pettersens regning om han ikke sørger for dette selv.Han viser til at også den delen av bygget som vender mot gata fremstår falleferdig. Her har blant annen pipa rast sammen. - Men den delen av bygget er ikke pålagt revet, sier han. FORTSATT UGJORT.

På baksiden av butikken til Pettersen i Store Elvegate 38 står fortsatt deler av et rivingsarbeid han har gjort under presenning. Dette ble stanset av kommunen ettersom ingenting var søkt tillatt på forhånd. Fortsatt er det ikke søkt om videre arbeid her, slik kommunen har pålagt ham. Foran på butikken er derimot takvinduene skiftet ut, slik kommunen gjorde på hans regning. - Alt støyen rundt disse byggene har vært en trist affære, men vi må følge lover og regler - også Pettersen, sier Haaland.Tekst: Jarle R. Martinsen jarle.martinsen@fvn.no - 38 27 17 45