OSLO: Det skriver nyhetsbyrået Newswire i en pressemelding tirsdag.

Ifølge Finn-Erik Bredesen i Villmarksmessen er det ofte teknikken jentene slår gutta ned i støvlene på.

– Jentene har ofte bedre teknikk. Det er helt avgjørende for å få flua til å danse over vannet på den riktige måten slik at du kommer langt ut, sier Bredesen.

Laksefisket på trappene

Det er ikke mange ukene igjen før de første lakseelvene åpner, og opplæring i kasteteknikk er en naturlig del av Villmarksmessen 2007, som åpner på Lillestrøm torsdag.

Det er flere enn messesjef Bredesen som mener at kvinner har et fortrinn i lakseelven. Ikke minst var den skotske fluefiskelegenden Jim Love av samme oppfatning.

– Når det skorter på teknikken for gutta, kompenserer de med rå makt. Men store krefter hjelper ikke mye når det er en fluestang du trakterer, sier Bredesen, som har vært på fisketur med Love flere ganger.

Kvinnelig norgesmester

Norges hittil eneste kvinnelige norgesmester i fluefisking er Torill Kolbu. Og hun er enig i de overnevnte uttalelsene.

– Når jeg har hatt kurs, viser det seg at det gjerne er lettere å lære jenter å kaste riktig. De mannlige deltakerne har ofte sterke meninger på forhånd om hva som er riktig. Noen har fisket litt for lenge med feil teknikk, og da kan det være vanskelig å legge om, sier Kolbu, som også er tidligere verdensmester i fluebinding.