LILLESAND: — Jeg er ingen kunstner, jeg er formingslærer, fastslår Elin Gilde Garvin (49). Mer som en forklaring enn et dementi, egentlig. Det lille garasjeverkstedet på Rosenberg bugner av fargesterke kniver og kurver, mens Elin selv er i en hektisk innspurt foran den store utstillingen på Norsk Skogmuseum på Elverum. Her kan knivene og kurvene beundres - og kjøpes - fra 1. desember til 20. januar.

Siden hun ikke klassifiseres som kunstner, finner du ikke kreasjonene hennes i kunstgalleriene. Men de er nå nokså kunstnerisk utformet. Både design og utsmykning er hennes egen. I nærmere ett år har hun jobbet mot treutstillingen hun skal ha sammen med to andre: Svenske Jögge Sundquist og Torgeir Thorsen.

— Dette er hobby. Fulltidsjobben for tiden er i Norges Husflidslag med å bygge opp en egen barne- og ungdomsorganisasjon. Men skal en formidle og motivere, er det viktig at en selv dyrker nærheten til håndverket, filosoferer Elin.

— Det er givende å gjøre alt fra bunnen, mener hun. Men presiserer at knivstålet er smidd av en dyktig kristiansander. Emnene til skaftene har hun selv skåret ned i skogen hos Erling Girmark. Fra hans lønnelund og bjørkeskog stammer også bunn, «oppståere» og flettverksbånd - som også kan være laget av ask, hassel og pil. Kurvene er laget etter «Lista-tradisjonen», og kronen på verken er i bunnen: Et smykke av en utskjæring, gjerne prydet med bladgull.