KRISTIANSAND: Mannen ble pågrepet av politiet torsdag i forrige uke. Dagen etter ble han fengslet for fire uker i Kristiansand tingrett.

— Sammen med en annen mann er han siktet for å ha holdt tre gutter tilbake i en leilighet mot deres vilje, og truet dem med å betale ut penger. Guttene ble holdt i leiligheten vest for Kristiansand sentrum fra kvelden til tidlig på morgenen, opplyser politiadvokat Per Moseid ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Tvunget til å ta ut penger

Utpressingen skal ha skjedd en natt for to uker siden. I løpet av natten ble guttene ifølge politiet tatt med til en minibank i Kristiansand sentrum, hvor de ble tvunget til å ta ut 4000 kroner.

Ifølge 18-åringens forsvarer, advokat Sveinung Johnsen, erkjenner hans klient ikke å ha gjort det siktelsen beskriver.

— Han var til stede i leiligheten, men har ikke vært med på noe av det som skjedde, sier han.

Ifølge Johnsen kom pågripelsen som et sjokk på 18-åringen. Også idrettsutøverens medsammensvorne, en 21 år gammel mann, ble fredag varetektsfengslet for fire uker. Retten begrunner i begge tilfeller fengslingen med gjentakelsesfare.

Anmeldt for vold

18-åringen er tidligere dømt for to tilfeller av vold.

— Det er betydelig fare for at han skal begå nye lovbrudd, sier Moseid.

— Det er jeg sterkt uenig i. Det skal være en konkret gjentakelsesfare. Hadde han vært en farlig person, skulle man tro at hadde gjort noe den uken som gikk mellom hendelsen og pågripelsen. Det har han ikke, noe som tyder på at det ikke er en gjentakelsesfare, sier Johnsen, som har påkjært fengselskjennelsen til lagmannsretten.

Mennene er også anmeldt for å ha utøvd vold på guttene, samt å ha stjålet gjenstander fra leiligheten. De tre fornærmede skal ha beskrevet et omfattende trusselbilde, noe retten også har lagt til grunn for fengslingen.

— Av hensyn til etterforskningen ønsker jeg ikke å gå i detaljer om det som skjedde i leiligheten, sier Moseid.