KRISTIANSAND: Den 20 år gamle tiltalte, en irakisk statsborger, nektet hardnakket for at han hadde stjålet hodetelefonene til en verdi av 59 kroner på Clas Ohlson AS på Sørlandssenteret torsdag 2. mars i år. Retten trodde ham ikke, og boten ble 2500 kroner.

Hodetelefon-naskeriet samlet til sammen seks aktører i retten; de tre dommerne, aktor, den tiltalte og et vitne; butikksjefen hos Clas Ohlson. Den nevnte butikksjefen sto to og en halv meter unna da 20-åringen holdt en pakning med hodetelefoner i hånden. Rett etter at tiltalte hadde forlatt butikken, så butikksjefen at det lå en tompakning til hodetelefoner igjen i hylla. Butikksjefen hadde undersøkt hylla 20 minutter tidligere og da var det ingen tomme pakninger.

Betjeningen gikk etter tiltalte og stoppet ham. Han hadde da et sett med hodetelefoner på seg som var koblet til en MP3-spiller. Hodetelefonene var av samme slag som tilhørte den tomme pakningen i forretningen, og de så helt nye ut. Den tiltalte sa at han hadde kjøpt hodetelefonene hos Clas Ohlson et par dager tidligere, men manglet kvittering. Retten bemerker at tiltaltes forklaring ikke er troverdig, og at han må dømmes for naskeriet. Tiltalte er elev ved en videregående skole, ble i november i fjor også bøtelagt for naskeri. På grunn av tiltaltes økonomi ble han ikke dømt til å betale saksomkostninger.