MANDAL: Jenta er fremdeles under intensivbehandling ved Ullevål universitetssykehus i Oslo.

– Hun har ansikt-, brudd— og brystskader. Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil, opplyser informasjonsrådgiver ved sykehuset, Marit Steinbråten, til fvn.no mandag ettermiddag.

Den ni år gamle mandalsjenta pådro seg bruddskader og skader i ansikt og bryst da hun ble påkjørt av en bilist i Heggestien i et boligfelt på Ime like før klokken 16 fredag.

– Hun sto bøyd over sykkelen sin mens den var parkert, da en mann i bil kjørte på henne. Jenta havnet under bilen, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt.

Jenta ble først fløyet til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse. Deretter ble hun brakt videre til Ullevål Universitetssykehus i Oslo. Ifølge akuttmottaket i Kristiansand var tilstanden hennes da kritisk, men stabil.

Sjåføren, en tyve år gammel mann fra Mandal, fikk førerkortet beslaglagt på stedet. Han tok ifølge politiet hendelsen tungt.

— Vi har snakket med mannen, og han er svært preget av det som er skjedd. Det foreligger ingen mistanke om at han skal ha vært påvirket av alkohol, så han er ikke i vår varetekt. Det er ikke klart hva som vil skje videre i saken, sier operasjonsleder Austenaa til NTB.