Rafael Luis Cesan og Ruben Mas Rivadavia ble begge dømt til henholdvis 13 og 11 års fengsel for å ha forsøkt å importere ecstasy i Sydney i juni 2004. Nå har de to forsøkt å anke dommen etter at dommeren, Ian Dodd, sov under deler av rettssaken, skriver The Sydney Morning Herald.

Snorket under rettsaken

Cesan og Rivadavia sier begge i sin anke at dommeren formerlig duppet av og snorket seg gjennom deler av rettssaken. På bakgrunn av dommerens sovende tilstand krevde de to at saken deres ble tatt opp på nytt.

Dommer Dodd led av søvnproblemer og pensjonerte seg i 2005. I dag stemte to av tre dommere mot anken. De to konkluderte med at dommeren fra tid til annen duppet av, og at han snorket og sov under deler av rettssaken.

Likevel besluttet to av tre dommere i saken at:

— Ikke skjedd noe klandreverdig - Det enkle fakta at dommeren sov seg gjennom deler av rettssaken, beviser ikke at rettssaken var urettferdig eller at det har skjedd noe klandreverdig, heter det i dommen.

Dommer John Basten var av en annen oppfatning og mente derimot at en rettssak krever en våken og tilstedeværende dommer.

Han mente i tillegg at dommeren med sin sovende tilstand undergraver juryens forståelse av hvor viktig jobben deres er.

Basten konkluderte med at saken burde tas opp på nytt, men ble nedstemt av de to andre dommerne i ankesaken.