ARENDAL: Hovedsakelig er det sykkelopplæring som skal foregå på senteret. Lærerne går gjennom et kurs på forhånd, og skal lede elevene sine gjennom opplegget på Myra. Til nå har 44 femteklasser fra Aust-Agder meldt seg på i vårsemeseret — men det er plass til dobbelt så mange frem til sommerferien.

Opplæringsområdet består av asfalterte og gruslagte veier samt gang- og sykkelveger, og skal illustrere et vanlig vegmiljø. Det meste er i halv målestokk. I tillegg hoder idrettslaget på å bygge skaterampe, streetbasketballbane og sykkelterrengløype. Tennis, strandvollyball- og fotballbane er allerede laget.

Myra trafikk- og aktivitetsgård er utviklet etter initiativ fra Myra ungdoms- og idrettslag og er i nært samarbeid med Statens vegvesen, Arendal kommune, Trygg Trafikk og Aust-Agder fylkeskommune.

I helgene og på kveldstid skal senteret i utgangspunktet være åpent for allmennheten, og de ansatte kan anbefale senteret som stedet å starte barns sykkelopplæring på.

På dagtid når ikke organisert opplæring pågår, vil området stilles til disposisjon for andre interesserte, for eksempel barnehager.

På åpningsdagen fredag påner fylkesordfører Oddvar Skaiaa senteret offisielt.