VALLE: — Jo, han (Harald Knudsen, red.anm.) mente dette var en god beskrivelse. Han hadde alle dokumentene i saken, og var absolutt innstilt på å ta del i saken min, sier Vidar Toreid.

Fædrelandsvennen skrev i går at den oppsagte kommunelegen Vidar Toreid i februar brukte et brev fra en professor i ledelse ved Høgskolen i Agder for å sverte rådmannen i en betent konflikt i Bygland.

Professor Harald Knudsen er Toreids svoger, og brevet inneholdt grove, personlige karakteristikker om den nå avgåtte rådmannen, Eva Irene Richter.

MOTTAKER ikke AVTALT.

Harald Knudsen betegner kvinnen han medgir aldri å ha hatt kontakt med, som «antisosial, dyssosial» og en rekke andre ting over en to siders tirade.

Knudsen mener brevet kun var ment som støtte og høyttenkning til svogeren.

Men det stemmer ikke overens med hva Toreid nå sier til avisen:

— Brevet var laget for at jeg skulle få fram saken min om hvordan jeg var usaklig sagt opp, men det ble ikke definert hvem som skulle få det, sier Toreid.

BEVISST brukt TITTEL.

Han bekrefter også at han og professorsvogeren bevisst brukte Knudsens tittel: «professor i organisasjon og ledelse».

— Han har jobbet nettopp med bedriftskultur og ledelse. Det var ikke for å brisle med professortittelen, men for å si at dette er faget hans, sier Toreid.

— Jeg oppfattet at brevet kunne brukes i lukkede fora, sier Toreid.

Dermed var det ikke grunn til å spørre svogeren om lov da han la det fram for kommuneledelsen 14. februar, og for tvistenemnda.

Han sier også at han gjorde det klart både for arbeidsmiljøutvalget og tvistenemnda at Knudsen var svogeren hans.

Han mener noen i kommunen har lekket brevet til avisen, og at disse og avisen har ansvaret for offentlig uthenging av Richter.

Skrev nytt brev.

Ifølge ham var det først da tvistenemnda reagerte på karakteristikkene av rådmannen, samt at brevet ikke bar Knudsen signatur, at de ble enige om å trekke brevet.

— Det var ingen diagnoser, men karakteristikk av handlinger. Men vi fant at det var litt uheldig ordbruk. Det var bedre å trekke det, og vi laget en ny utredning om det som hadde skjedd, sier Toreid.

Brev nummer to ble sendt fra Knudsen 5. mai.

Harald Knudsen sier at han står ved sine uttalelser i gårsdagens avis, til tross for det Toreid nå sier.

PS: Toreid mener oppsigelsen han har fått gjør at han står sterkere i en rettssak for å få tilbake arbeidet med pasientbehandling på kommunelegekontoret.

Tekst: Ole Dag Kvamme

ole.dag.kvamme@fvn.no - 95 20 18 55