KRISTIANSAND: Ifølge Drammens Tidende må bilbergingsselskapene bistå to bilister daglig, etter at de har fylt bensin i stedet for diesel. I Kristiansand er situasjonen omtrent den samme, melder P4. — Det er blitt ganske utbredt det siste året, sier stasjonssjef Karl Sigurdsson ved Viking i Kristiansand til P4. Ifølge Sigurdsson oppdager de fleste at de har tatt feil mens de fyller. Da slipper de uheldige unna med en ekstrautgift på 2000 kroner, men Sigurdsson sier det hender at folk kjører dieselbiler fylt med bensin helt til de stopper.

Ved ett tilfelle måtte Viking bistå en mann som akkurat hadde kjøpt seg en ny, dyr dieselbil. Etter å ha kjørt med bensin på tanken, måtte store deler av motoren skiftes ut, noe som kostet ham 8000 kroner. Den dyrekjøpte erfaringen satte imidlertid ikke altfor dype spor, for ifølge P4 presterte den samme mannen å fylle feil drivstoff enda en gang.

Sigurdsson har en viss forståelse for at folk fyller feil.

— Dieselbiler er jo blitt mye mer vanlig. Pumpene er også lagt opp slik at pistolene ligger ved siden av hverandre. Ikke slik som før, da dieselpumpa sto på baksiden av stasjonen.