KRISTIANSAND: Medlemmer ved treningssenteret vil heretter bli tilbudt å skrive under på en egenerklæring hvor de godtar å bli plukket ut til eventuell testing.

— Det er en fin måte å markere et standpunkt i forhold til doping å bli tilbudt å signere en slik kontrakt. Foreløpig er det Spenst-sentrene i Kristiansand, Grimstad og Arendal i tillegg til Spicheren som har mulighet til å dopteste sine medlemmer. Spicheren er foreløpig det eneste senteret på Sørlandet som har søkt om konsesjon om å tilby medlemmene å signere egenerklæringen, men de andre er på vei etter, sier Frode Hestnes i Antidoping Norge til fvn.no.

Treningssenteret bestemmer test-objektene Testene kan bli foretatt når som helst og av hvem som helst. Om du har blitt testet en gang betyr det ikke at du ikke kan bli testet igjen. Men det kommer ikke til å være snakk om at samtlige medlemmer må teste seg. Treningssenteret plukker selv ut hvilke medlemmer det ønsker å teste og når de ønsker å gjøre det.

— Det er treningssenteret selv som har ansvaret for å følge opp testene og resultatene. Når et medlem bli doptestet, sendes resultatet til Aker Sykehus for analyse. Det er videre opp til Spicheren og de andre treningssentrene som praktiserer doptesting å følge opp resultatet, forteller Hestnes.

Starter opp om få dager Antidoping Norge har ikke konkrete tall på akkurat hvor mange treningssenter-medlemmer som har testet positivt i Norge. Det har de først fått tillatelse til å begynne å registrere nå. Men Hestnes kan opplyse at det har forekommet flere tilfeller av positive doptester.

Spicheren treningssenter vil starte opp med denne ordningen i løpet av de nærmeste dagene.