ARENDAL: En kvinnelig psykolog fra Aust-Agder er fratatt autorisasjonen etter å ha utviklet et nært forhold til en tidligere pasient.

Den kvinnelige pasienten klaget psykologen inn for Statens helsetilsyn tidligere i høst. Nå mener helsetilsynet å ha dokumentert en grov rolleblanding, og fratar psykologen retten til å praktisere.

Malte pasienten naken Gjennom flere år med behandling skal psykolog og pasient ha utviklet et nært vennskapsforhold. Etter at psykolog-pasient-forholdet opphørte har de to vært på sydenferie sammen tre ganger. De skal blant annet ha besøkt en nudiststrand, hvor psykologen malte sin tidligere pasienten naken.

Pasienten har også overnattet hjemme hos psykologen ved flere anledninger. I klagen påstår hun at den kvinnelige psykologen skal ha misbrukt henne seksuelt, noe helsetilsynet ikke har funnet dekning for.

— Bare venner

Psykologen, en kvinne i 60-årene, hevder at de to bare var gode venner. Til Agderposten sier hun at hun nå vil undersøke hvorvidt en psykolog har lov til å bli venn med en tidligere pasient.

— Det har aldri vært snakk om et kjærlighetsforhold. Jeg har sluppet en tidligere pasient inn i mitt privatliv, sier hun til avisen.

Psykologen uttrykker skuffelse overfor helsetilsynet, og mener at situasjonen var spesielt vanskelig.

— Av og til bør virkelighetens krav gå foran regler, sier hun til Agderposten.