LILLESAND: I økonomiplanen foreslås det å innføre en skattesats på tre promille på hus, hytter, verker og bruk. Bakgrunnen er vedtaket om ny ungdomsskole. Uten skatten vil man mangle minst 50 millioner. Fædrelandsvennen tok en ringerunde til et knippe politikere. Og svarene rommer hele spekteret fra ja til nei — pluss en avventende holdning.

Ap, SV og KrF har tidligere stemt for eiendomsskatt, men da skolevedtaket ble gjort i vinter, gjorde de en avtale sammen med Frp om at skatten ikke skal vedtas denne perioden. Bare Venstre mente det ikke var noen vei utenom.

Ordfører Arne Thomassen (H) sier at partiet ikke har hatt gruppemøte ennå. Geir Ulf Gauslaa (SV) sier at gruppa aksepterer at denne skatten er nødvendig skal man få ting på plass. Denne perioden har man klart oppgavene uten.

Kristian Sundtoft (V) sier partiet mente allerede ved økonomiplanskissen for to måneder siden at man måtte ta høyde for skatten. Venstre foreslo to promille fra 2009. Hans Thomas Nicolaysen (KrF) viser til avtalen som sier at skatten ikke er aktuell denne perioden. Man kan imidlertid ikke legge føringer for de nye politikerne etter valget. Solveig Solbakken (A) viser til det samme.