KRISTIANSAND: Mannen er siktet for to tilfeller av trusler som er skikket til å fremkalle alvorlig frykt. Mannen skal ha truet med en straffbar gjerning som kan medføre høyere straff enn seks måneders fengsel.

Han skal ha truet to kvinner. Den ene kvinnen har i avhør hos politiet forklart at mannen også ved flere anledninger i 2007 skal ha truet henne. Hun har forklart at to av truslene var drapstrusler. 47-åringen skal også ha sendt kvinnen en rekke tekstmeldinger med trusler. Retten utelukker ikke at siktelsen mot mannen vil bli utvidet til å gjelde også disse forholdene.

47-åringen er også siktet for ett tilfelle av trusler mot offentlige tjenestemenn. Han skal ha truet en polititjenestemann og en lensmann.

Det tredje tilfellet mannen er siktet for, er forsettelig legemsfornærmelse med særlig farlig redskap.

Mannen ble pågrepet søndag. I retten mandag tilstod mannen samtlige forhold. Retten avgjorde at 47-åringen skal bli holdt varetektsfengslet inntil noe annet blir bestemt, men ikke lengre enn 9. juli. Kristiansand tingrett mente at det ikke foreligger noen fengslingsalternativer som er tilstrekkelige til å avverge faren for nye straffbare handlinger.

Retten la særlig vekt på at mannen er domfelt 16 ganger tidligere. Sist gang, i 2005, ble han dømt til ubetinget fengsel i fire måneder for vold og trusler. Forholdene mannen nå er siktet for, er begått før prøveperioden fra den siste dommen løp ut.

Ti ganger tidligere er mannen dømt for trusler, fire ganger for trusler mot offentlige tjenestemenn og fem ganger for legemsfornærmelse.