Tok farvel med arbeidskameraten

Bare suset fra vindturbinen over hodene deres hørtes, da de over 100 arbeidskollegene mandag holdt minnestund for en kjær arbeidskollega.

Publisert: Publisert:

Arbeidskolleger av den omkomne la ned blomster og tente lys på ulykkesstedet. Foto: Torbjørn Witzøe

  • Torbjørn Witzøe

SIRDAL: – Jeg vil be om ett minutts stillhet for å minnes en god arbeidskollega og venn, sa en kollega fra firmaet Silvasti.

Det var sent lørdag kveld en finsk arbeider mistet livet i en fallulykke i Tonstad Vindpark i Sirdal.

Under minnestunden gikk flere fram og la ned blomster og tente lys. Det var også satt opp et kors i kanten av riggplassen, der ulykken skjedde.

Firmaet som har hatt 18 ansatte i arbeid på Tonstad Vindpark, driver med spesialtransport. De har blant annet transportert de 70 meter lange vingene og de tunge tårnseksjonene inn på heia.

Medarbeideren som mistet livet var en erfaren sjåfør, og hadde arbeidet på dette anlegget i flere måneder.

Mandag ettermiddag var over 100 personer med tilknytning til byggingen av Tonstad Vindpark samlet til minnestund på ulykkesstedet. Foto: Torbjørn Witzøe

En av de mange som deltok på minnestunden sier at de alle som er tilknyttet anleggsområdet føler seg som en familie, selv om de representerer forskjellige firma og er av ulik nasjonalitet. Mannen som mistet livet var finsk statsborger.

– De første dagene etter ulykken har vårt fokus vært å ta hånd om de berørte. Senere skal vi parallelt med politiets og Arbeidstilsynets etterforskning, gjennomføre vår egen undersøkelse for å finne ut hva som skjedde, sier administrerende direktør Ben Bjørke i Siemens Gamesa Norge.

Administrerende direktør Ben Bjørke i Siemens Gamesa Norge sier at det er vanskelig å ta inn over seg at en medarbeider mistet livet mens han var på jobb. Foto: Torbjørn Witzøe

Han var tydelig preget da Fædrelandsvennen mandag ettermiddag møtte ham utenfor anleggskontoret til Tonstad Vindpark. Alt anleggsarbeid var da innstilt etter ulykken. Samtidig var tekniske og taktiske etterforskere i Nordsjø- og miljøseksjonen til Sør-Vest politidistrikt på plass for å sikre spor og foreta vitneavhør. Politiet har også bedt om bistand fra Arbeidstilsynet i etterforskningen.

Få ulykker

Ifølge Henriette Aarah Holberg, som er informasjonsansvarlig i Tonstad Vindpark, har det i løpet av anleggsperioden ikke vært andre ulykker med alvorlige personskader. Da en lastebil veltet kom ingen personer til skade, og under legging av en kabel forstuet en person en ankel.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Torbjørn Witzøe torbjorn.witzoe@fvn.no
Publisert:

Les også

  1. - En trist og tragisk hendelse

  2. Nå produserer gigantmøllene strøm

  3. Stopper trafikken i flere måneder for å frakte gigant-vindmøller

  4. Mann omkom etter fall fra høyspentmast

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Vindkraft
  2. Sirdal
  3. Lister
  4. Næringsliv