Nødetatene arbeider på stedet etter møteulykken på E 39. Nødetatene arbeider på stedet etter møteulykken på E 39. Foto: Tor Witzøe

Åtte personer til sykehus etter frontkollisjon på E 39

En mann i begynnelsen av 20-årene ble alvorlig skadet, etter en frontkollisjon på E 39 ved Nulandsvik i Flekkefjord. Til sammen ble åtte personer fraktet til sykehus eller legevakt.

Nødetatene arbeider på stedet. Foto: Tor Witzøe

FLEKKEFJORD: Politiet melder at åtte personer er fraktet til sykehus eller legevakt etter en front mot front-kollisjon på E39 ved Nulandsvik i Flekkefjord.

– En person er sendt med luftambulanse til Stavanger universitetssjukehus. De sju andre er fordelt lokalt og behandles der, det er alt vi vet, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til NTB.

Alvorlig skadet

Søndag kveld opplyser Helse Stavanger at mannen er alvorlig skadet, men at tilstanden er stabil.

Mannen er i begynnelsen av 20-årene.

Flere personer ble sendt til sykehuset i Flekkefjord. Ved 23-tiden søndag opplyser de at en mann og en kvinne er lagt inn med moderate skader. I tillegg opplyser det om at en mann er lettere skadet.

Skadeomfanget for de andre personene er foreløpig ikke kjent.

Ulykken ble varslet ved 15-tiden søndag ettermiddag. Sør-Vest politidistrikt sendte en patrulje for å bistå Agder politidistrikt på stedet.

Luftambulanse

Fædrelandsvennens fotograf på stedet opplyste at flere ambulanser kjørte i retning sykehuset i Flekkefjord etter ulykken, og at flere ambulanser kom til stedet like etter.

Luftambulansen har landet på Uenes Stadion. Foto: 03811-tipser

På Uenes Stadion landet luftambulansen og korrespondert med en av ambulansene.

Lange køer

Køene var lange i begge retninger etter ulykken, og politiet gikk ut å ba bilistene om å holde køen for å unngå nye ulykker mens man ventet på bilberger. En oppfordring som ble fulgt.

– Politiet takker bilister i begge kjøreretninger for tålmodig og fornuftig adferd i forbindelse med ulykken, meldte operasjonsleder ved Agder politidistrikt, søndag ettermiddag.

Mens man ventet på bilberger ble trafikken dirigert forbi ulykkesstedet i puljer, men det var mye trafikk, og man det ble derfor lang ventetid.

Klokka 17.11 meldte politiet at begge kjørefelt var åpne.

– Det er redusert hastighet forbi ulykkesstedet, og man må påregne saktegående trafikk en stund fremover, sier operasjonsleder.

Ved 19-tiden melder vegtrafikksentralen at det fremdeles er lange køer i vestgående retning.

Køene er lange etter trafikkulykken. Foto: Tor Witzøe