LYNGDAL: – Brannmannskapet jobber hardt. Det pøses på med vann fra alle kanter for å hindre spredning, opplyste operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen etter at brannen ble meldt klokka 21.20 mandag kveld.

Ifølge Agder politidistrikt er det et ubebodd hus som har blitt flammenes rov.

– Det har brent godt

– Det er ingen personskade. Dette var et ubebodd hus, så det blir heller ikke de store tapene, sier John Repstad.

Tirsdag står et utbrent hus igjen i Bøkeveien. Foto: Torbjørn Witzøe

Operasjonslederen opplyser at de har tre ambulanser, en politibil og flere brannbiler på stedet.

Klokka 22.45 meldes det at brannvesenet har full kontroll på situasjonen i Bøkeveien. Det er ingen fare for spredning, og bare etterslukking gjenstår.

– Det er snakk om en to etasjers murbygning med loft og kjeller. Jeg vil anslå at 80 prosent av treverket har brent ut, så det har brent godt, opplyser overbefal Inge Jakob Hansen ved Brannvesenet Sør til Fædrelandsvennen litt før midnatt.

Ved 22.45-tiden meldes det om kontroll på brannen. Foto: 03811-tipser

17 mann på jobb

De hadde 17 mann med på slukkingen, og da det tidlig ble kjent at huset var ubebodd konsentrerte de seg om å gjøre jobben fra utsiden.

Tre av brannmennene ble igjen for å holde oppsyn med stedet over natta. Det skal være åtte meter til nærmeste bolig i nabolaget.

Gnistregn fra boligen. Foto: Sigbjørn Utland

Politiet gikk tidligere på kvelden ut og ba folk om å holde avstand på grunn av spredningen av gnister.

– Jeg har fått beskjed om at det ikke skal være fare for spredning, men det blåser jo godt der borte, sa operasjonsleder Repstad.