Elliott løp med ballen 246 yards og scoret fire touchdown. Samtidig kvelte Buckeyes-forsvaret favorittens fryktede angrepsspill styrt av den suverene Heisman-trofévinneren Marcus Mariota.

For første gang ble det arrangert et sluttspill for å kåre NCAA-mesteren, og det fjerderangerte laget vant. I tidligere år ble mesteren kåret gjennom en avstemning, og det ville vært umulig for et lag å klatre fra fjerdeplass til tittelen.

— Dette vil stå igjen som en av de store historiene i collegefotballen noensinne, sa trener Urban Meyer, som fikk sin tredje tittel. De to første vant han med Florida i 2006 og 2008. Ohio State var et omstridt valg som siste sluttspilldeltaker, men laget slo førsterangerte Alabama 42-35 i semifinalen og knuste deretter 2.-rangerte Oregon i finalen i Arlington i Texas.

I lagets tre siste kamper mot Wisconsin, Alabama og Oregon løp Elliott med ballen til sammen 696 yards og scoret åtte touchdown. I de tre kampene overstrålte han fullstendig de tre beste i avstemningen om Heisman-trofeet til årets spiller: Mariota, Melvin Gordon (Wisconsin) og Amari Cooper (Alabama). (©NTB)