— Veinettet er farlig å ferdes på og vi vil oppfordre fastboende og hyttefolk til å holde seg innendørs i kveld og utover natten. Trær faller over veiene, det er mye snø og sterk vind som gjør at det føyker veldig og gir omtrent null sikt, sier kommunikajonsrådgiver Inger Sigridnes i Statens vegvesen.

Isolerte hyttefelt

Fylkesvei 337 er nå stengt av ved Holtekrysset, ca én kilometer etter man svinger av riksvei 9. Det ligger et stort hyttefelt innforbi Holtekrysset.

— Vi vet ikke hvordan vi skal få dem ut eller når vi kan få dem ut. Fra Rotemo i Valle til Holtebru nær Dalen i Telemark er veien også stengt. Her ligger det et hyttefelt som heter Halbjørnsekken, som nå er innesnødd, sier Sigridnes.

Vegvesenet ønsker nå minimal trafikk i Setesdal i tilfelle det skulle oppstå en akutt situasjon.

— Vi kan få en situasjon med akutt sykdom på en av hyttene, og da må vi sette inn traktorer for å komme frem på veiene. For å begrense alle risikofaktorer ønsker vi minimal trafikk, sier Sigridnes.

Mulig kolonnekjøring

Hvis været blir bedre planlegges det kolonnekjøring fra Bykle til Berdalsbru.

— Hvis vinden løyer til 20 meter i sekundet, slik som det har blitt varslet, vil det være kolonnekjøring fra Texaco i Bykle til Berdalsbru sør for Hovden.