Torstein Tjora (24) tilbrakte nyttårsaften bak disken på Parko. Han har store forventninger til det nye året. Spesiellt gleder hans seg til 20. juni. Da står bryllupet med Anette Cecilie fra Fredrikstad. - Jeg håper alt blir som hun drømmer om. Ellers håper jeg ting blir som de pleier. Jeg tror ikke på de store endringene.
Jan Roger Pettersen (42) hadde virkelig staset seg foran festen på Havanna. - Kall meg handyman, sier han. firmaet mitt heter det, og jeg gjør det meste for folk. 2015 har jeg stor tro på. Jeg har det generelt veldig greit. Kanskje jeg skal gå litt ned i vekt i det nye året. Ellers er det jo alltid en plan å endre på single-tilværelsen, sier han.
Kumza Razzaq (20) og Nilma Mahmood (19) skal forlove seg i 2015. Ekteskapet skal stå i 2016, etter planen. Vi håper på et år med masse glede, at ting går bra for flest mulig, sier kjæresteparet som ble sammen for 13 måneder siden.
Gina Jeffers (49), Asle Jeffers (53) er forskrekket over nesten samtlige utesteder i Kristiansand var strengt nyttårsaften. - Et håp for 201|5 er at vi på denne dag kan samles til folkefest i byen. Jeg har bodd i London. Alt er åpent. Det vrimler av folk nyttårsaften. Slik er det over hele verden, bortsett fra her. Det må gjøres noe med. Ellers mener ekteparet at verden er blitt et skumlere sted i 2014. De håper noen kan jekke ned Putin i 2015. - Midtøsten og Russland er skummelt. Vi må bare håpe på mer dialog og fred, sier de.
Nina Stråtveit (f.v), Lars Helge Langåker, Oddbjørn Stråtveit og Aud Kristin Høines synes folk skal ta mer vare på hverandre i 2015. De to eldste er foreldre til Oddbjørn, og på besøk hos han og kjæresten i Kristiansand. - Vi bo i Vats. Der holder vi hagekonsert med Helene Bøksle 14. august. Vi håper på 250 solgte billetter, forteller Nina Stråtveit. Oddbjørn har et mål om å slutte å snuse i det nye året.
Oiana Janfa (25) og Jorim Hellmolld (27) feiret kvelden på Havana. Jorim er pessimist og tror ting blir like galt i 2015 som det var i 2014. Han ler og sier målet er å bli mer positiv. "Det høres kanskje litt Miss Universe ut, sier de. - Men egentlig finnes bare et godt og fornuftig nyttårsønske, og det er mer fred og mindre fattigdom i verden.
Denne gjengen tidlig i 20-årene er fra Flekkefjord, men feiret nyttår i Kristiansand. Fra venstre: Jan Åge Syvertsen, Tore Thunestvedt Olsen, Thorstein Log, Stina Nyland, Jan Oskar Waage, Marita Jakobsen, Dan Christer Virak, Espen Strømland og Kim-André Høydal. Nyttårsforsettene handler litt om snus, litt om trening og litt om vekt. Alle håper de greier å bli bedre mennesker i det nye året. Det mener de alltid må være et mål. - Vi skal gjøre 2015 til et bedre år. Var ikke det en fin målsetting, sier Kim-André, før gjengen konkluderer: Det gjelder å gjøre det beste ut av det.
Tone Aamlid Hougen (22) skal ta fri fra studier og jobbe i 2015. - Jeg tar det som det kommer. Et nytt år betyr muligheter. Hver dag er jo nye muligheter. Man må satse på at det nye året blir bedre enn det forrige. Det må man jo alltid, sier hun og ønsker godt nytt år.
Helena Iren Michaelsen (37) håper på bedre tider. Da tenker hun både på det helt nære og det store og fjerne ute i verden. Hun håper 2015 blir et år preget av økt likestilling og økt rettferdighet.
Christoffer Ljosland (30), Jenny Lervik (22) og Aleksander Gyeneso (21) hadde røykepause utenfor Havana. De synes 2014 ble et skummelt år, hvor mye ute i verden gikk i feil retning. De håper ting stabiliseres og bedres i 2015. -Vi får ta det som det kommer. Et ønske er at folk generelt viser mer sympati med hverandre, sier de.
Laxmi Singh (31) og Per Anders Eretveit (31) er gode venner. Han tror på et finansielt veldig bra 2015, siden han skal bli medeier i et firma. Hun jobber i NOV og tror 2015 blir bra. -Jeg er ambisiøs. Det er skumle tider i oljebransjen, men jeg tror det skal bli bra. NOV er et flott selskap, sier hun. Begge frykter mer terror og ufred, men håper på mer fred.
Hilmar Marøy (42) og Alexa Narielle Storm (25) er opptatt av verdenspolitikken og håper 15 blir bedre enn 14. Hilmars store håp er at oljekrisen ikke blir så ille som den ser ut til å kunne bli. - Jeg er prosjektkoordinator for NOV, og derfor håper jeg ting går bra. For Kristiansand kan det li veldig tøft hvis denne krisen får utvikle seg, sier han. Hun tror 2015 blir bra, men håper verdens ledere blir flinkere til å snakke sammen igjen.
Natalie Rekedal Holbrook (16) og Gunnar Klepp (17) er på vei til Tresse. Hun gleder seg enormt til 2015, fordi hun skal reise til Argentina som utvekslingsstudent. Han er elevrådsleder på Tangen videregående og håper 2015 blir like bra som 2014 var rent personlig og lokalt. - Ute i verden trengs mer dialog. Vi må håpe at den tryggheten vi mistet i 2014 blir gjenskapt og utvikle i 2015, sier de.
For oss handler alt om forholdene for våre landsmenn i Syria, sier Karimo Dishol (20) og Fadi Markus (20). Begge har bodd i Kristiansand i flere år. De er glade for tryggheten her. - Men hjemme er det forferdelige forhold for mange. Vårt eneste nyttårshåp er at situasjonen i Syria blir bedre. Vi har det meste av familien her i Norge, men så mange andre lider enormt, sier de.

I år endte det med 15 møter og bilder, hvor mennesker snakker om det nye året.

Noen skal gifte seg i 2015. Andre gleder seg til reiser. Mange er opptatt av ufreden i verden.

Det var lite folk i Kristiansand fram til 22.30 nyttårsaften. De fleste utesteder og kafeer holder stengt, men på Havana var det maskeradefest.

Rett over 23. 00 begynte det nesten å flomme med folk nedover mot Tresse, hvor fyrverkeriet skulle være.

Vi valgte altså 15 møter om 15. I bildetekstene kan du se hva fol k sa om det gamle og nye året.