Innbruddet skal ha skjedd i tiden mellom 6. og 10. februar. Gull— og sølvtøy, vinflasker, samt ei rifle og ei hagle ble meldt stjålet fra boligen i Vennesla sentrum.

— En mann og en kvinne er siktet for våpentyveriet. Alle er kjent fra politiet fra før, sier lensmann John Tomas Homme i Vennesla og Iveland.

Rifla er funnet hos de siktede, mens hagla fortsatt er på avveie. De ble borte fra sikret våpenskap. Politiet tror tyvene har kommet inn i huset gjennom ei åpen dør og funnet nøklene til skapet.

— Tyveriet har enten skjedd på dagtid eller nattestid, sier Homme.

En av de siktede mennene ble pågrepet i Kristiansand tirsdag. Da hadde han forsøkt å bruke stjålne kredittkort i flere butikker. Kortene stammet fra et innbrudd i en bolig som ligger like ved boligen våpnene ble tatt fra.

— Det var butikkbetjeningen som meldte fra til politiet etter å ha fattet mistanke om at kortene var stjålet, sier Homme.

Etterretning i saken førte til at de to øvrige siktede ble pågrepet samme dag. Alle er i 20-årene. Det avhøres onsdag, og det er ikke kjent hvordan de stiller seg til siktelsen.