— Jeg hadde kjempeflaks. Det var bare sekunder om å gjøre, sier 57-åringen som mistet huset sitt i brannen.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Hun er ikke sikker på hva hun våknet av, men antar at det var brannalarmen.

— Da jeg så ut av soveromsdøra brant det kraftig i stua og bortover gangen. I noen sekunder tenkte jeg at jeg måtte prøve redde katten min, Maxi, som var i andre etasjen. Men det måtte jeg slå fra meg, det var bare å komme seg ut, forteller 57-åringen.

Eksploderte

Da det like etterpå smalt slik at vinduene knuste måtte hun redde seg selv. - Jeg løp ut i truse og t-skjorte, forteller hun.

Naglestad kom seg over til naboen som fikk varslet brannvesenet.

Huset er bare fem år gammelt, et hus hun overtok for 3,5 år siden. - Jeg har mistet alt, bortsett fra det som er i garasjen da. Men jeg håper det kanskje er bilder igjen der inne jeg kan redde, sier hun.

Fædrelandsvennen møter henne på utsiden av huset mandag ettermiddag. På innsiden er det et firma som skal sikre huset før andre går inn, blant annet politiet som skal forsøke å finne brannårsaken.

Ingen formening

— Jeg har ingen formening om brannårsak, bortsett fra at jeg mener brannen begynte i stua, sier Naglestad som ikke har lyst å være med på noe bilde.

Ved et rent lykketreff var ikke sønnen hennes i huset da det begynte å brenne.

Alt kan jo nå erstattes

— Så det var fantastisk. Alt kan jo nå erstattes, sier Naglestad.

Hun roser naboer, familie og venner som alle har stilt opp for henne.

Imponert

— Og jeg er imponert over forsikringsselskapet som alt har satt over penger til meg så jeg kan kjøpe inn det nødvendigste, sier Naglestad.

Hun er bare veldig lei seg for en ting, og det er tapet av katten. - Det er sårt og leit, medgir hun.