ELLEVILT: Auksjonariusene Per Erik Olsen (nærmest) og Erik Wenneberg var høyt oppe og presset prisene på tyvgodset i været i Kafé Beden på Vennesla bedehus søndag kveld. Givergleden var enorm. Foto: Frode Lindblom
STOLT PJOKK: Med tunga ute av munnen bærer Tellef Ruenes lastebilen sin til mamma. Toåringen sikret seg en dyr leke. Foto: Frode Lindblom
TYVGODSET: En lekelastebil, en fotball, en skjøteledning, to pc-er, en mikrobølgeovn, et sett pc-høyttalere, en pc-kjøler, et verktøysett til å skifte hjulmuttere sikret Vennesla bedehus/Normisjon 14.000 kroner under søndagens tyveriauksjon. Foto: Frode Lindblom
BØD MOT HVERANDRE: Først bød Thomas Ruenes på denne lastebilen. Men på mammas fang litt tidligere slo sønnen Tellef til og sikret seg doningen. Foto: Frode Lindblom

VENNESLA: Natt til tirsdag 19. mars i år brøt to kjenninger av politiet opp døra og stjal Normisjon bedehus i Vennesla sitt firmakort i en kontorskuff, et Coop-kort, og kjøpte varer for 10.000 kroner i Sørlandsparken. Politiet pågrep raskt gjerningsmennene og sikret seg tyvgodset hjemme hos ungguttene.

Fikk inn 14.000 kroner

Tyveriauksjonen i Normisjons lokaler etter det faste møtet, ble svært innbringende. Det vil si et pent overskudd.

— Vi hadde et håp om å gå i balansen, men 14.000 kroner er jo veldig bra. Det ser nesten ut som vi må ha flere innbrudd, sier en glad pastor Erik Wennerberg på fleip etter den enorme givergleden.

Sammen med musikkarbeider Per Erik Olsen var han auksjonarius for kvelden.

Bidrar til menigheten

— Folk er villige til å gi. De kjøper ikke for å kjøpe, men for å bidra til menigheden, sier Per Erik Olsen.

Det skal være sikkert og visst. Bare spør familien Ruenes. For lille Tellef Ruenes var som alle de andre fremmøtte på sin første tyveriauksjon i Vennesla bedehus søndag kveld. For 2000 kroner sikret han seg en plast lastebil.

I hver sin ende av lokalet, blant 90–100 fremmøtte, bød far og sønn på den samme, store plastikk lekelastebilen med tipp.

Første bud var på 150 kroner. Så 500, deretter 1000, 1100, 1500 og til slutt 2000 kroner.

— Solgt! Det er jo helt fantastisk. Da går jeg heller og kjøper den på butikken for 200 kroner, sa en oppglødd Per Eik Olsen til salen.

- Det ble en dyr leke

Fram gikk den stolte eier, Tellef Ruenes, for å hente. Han bar tungt tilbake til mamma.

— Han (Tellef) ble veldig glad. Det ble jo en dyr lekebil, men denne auksjonen er en alternativ måte å gi penger til menigheten på, mener pappa Thomas Ruenes.

Før tyveriauksjonen startet, lovet Erik Wennerberg at medlemmene kom til å gjøre et scoop.

De to pc-enene ble hver solgt for 3000 kroner. En mikrobølgeovn gikk for 700 kroner, pc-høyttaleren for 800 kroner og en skjøteledning med seks uttak for 500 kroner.

Alt ble auksjonert bort. Gavmildheten hadde ingen grenser og humøret var på topp.

Tyvene tilgitt

Som hun som sikret seg den første pc-en lurte på:

— Får vi service på maskinen på bedehuset?

— Har dere tilgitt tyvene nå, Wennerberg?

— Det kan ikke nytte å hisse seg opp. Vi har et rettssystem i Norge som skal ta seg av lovbrudd. Vi har glemt tyveriet vi nå, sier pastoren.