GJESDAL: – Jeg kan bekrefte at vi har registrert to nye voldtektssaker natt til søndag. I tillegg til overfallsvoldtekten som skjedde utenfor parkområdet natt til lørdag, registrerte vi enda en voldtektssak i går, sier politiinspektør Fredrik M. Soma i Rogaland politidistrikt.

Dermed etterforsker politiet til sammen fire voldtektssaker.

– Bortsett fra overfallsvoldtekten har alle sakene skjedd inne på parkområdet hvor russen oppholder seg, sier Soma.

Alle de fornærmede er russ

Han sier det ikke er noen sammenheng mellom de tre sakene inne på festivalområdet og overfallsvoldtekten som skjedde noen hundre meter utenfor.Alle de fornærmede er jenter som har deltatt på landstreffet for russen.

— Hun som anmeldte overfallsvoldtekten som skjedde natt til lørdag har lokal tilknytning, men opplysninger om hvor de andre tre jentene kommer fra har vi ikke ennå, sier Soma til Fædrelandsvennen.

Politiet har innledet etterforskning av de tre siste sakene, men kan foreløpig ikke gi mye informasjon, annet enn at det er russejenter som gått til anmeldelse av voldtekter.

– Vi har prioritert overfallsvoldtekten og har jobbet med den andre saken fra lørdag. Vi er helt i startgropen med etterforskningen av de to siste sakene, så det er litt tidlig å si noe om etterforskningen. Men det er åpenbart at dette er saker vi må se på og vurdere hvilke etterforskningsskritt vi må ta, sier Soma.

Han forteller at politiet som er utstasjonert i Kongeparken jobber med etterforskning av saken.

Sikkerhetsansvarlig Håkon Lund i Kongeparken opplyser til Aftenbladet.no at han ikke har hatt informasjon om saken