KRISTIANSAND: — Min klient håpet at han ville bli frifunnet, og er meget lettet nå, sier lærerens forsvarer, Monica Haugedal, til Fædrelandsvennen.

Påståtte overgrep på skolen

Læreren i 40-årene arbeider ved en skole på Sørlandet. Ifølge tiltalen skulle han ved tre anledninger i fjor høst ha kysset jenta og befølt henne på brystene utenpå og under tøyet. Overgrepene skulle ha skjedd på skolen.

Tirsdag ble han altså frikjent i en enstemmig dom fra Kristiansand tingrett.

"I straffesaker kan ingen dømmes til straff hvis det er rimelig fornuftig tvil om vilkårene for straff er oppfylt. Retten finner etter en samlet vurdering at en slik tvil foreligger i nåværende sak", skriver dommer Gunnar S. Andreassen og hans to meddommere.

Nektet hele tiden

Påtalemyndigheten ville dømme mannen til fengsel i fire måneder, og fradømme ham retten til å jobbe med barn i fem år. Det skjerpende i saken var at læreren utnyttet tilliten til 14-åringen som var forelsket i ham

I den ferske dommen heter det:

"Tiltalte har hele tiden nektet for at han har forholdt seg som beskrevet. Han følte seg imidlertid forfulgt av henne, og hadde defor tatt kontakt med henne på telefon ved fire anledninger og bedt henne slutte med dette».

Det har ikke vært vitner til de påståtte hendelsene, slik at det i utgangspunktet var påstand mot påstand. I retten forklarte en rekke vitner seg om deres kjennskap til saken og om troverdigheten til læreren og eleven.

Frifunnet også for oppreisningskrav

I dommen legger retten særlig vekt på at jenta har gitt ulike forklaringer og at hennes forklaring for retten var begrenset til avspilling av dommeravhør.

Læreren er også frifunnet for kravet om oppreisning.