60-åringer ser ikke ut som 60-åringer lenger. Men på søndag er det altså rund dag. Gratulerer! — Tusen takk! Jeg sier til meg selv at jeg er så utrolig takknemlig for et godt liv. En snill mann, snille barn — og nå et vakkert barnebarn! I tillegg har jeg god helse. Ingenting av dette er en selvfølge. I tillegg trives vi så godt her på Hånes. Et flott oppvekstmiljø for barna våre som nå er blitt voksne.

Ja, god helse, du og din mann har nettopp gjennomført en sykkeltur i Italia der dere tilbakela 37 mil på en uke? - Jeg elsker å sykle. Vi har syklet en lang rekke steder rundt om på kontinentet. Vi er gjerne en hel gjeng. Syklene leier vi på stedet. Nå sist var det fra Alpene og ned mot Venezia. I tillegg er jeg glad i å gå på ski. En flott avkobling.

Avkobling kan nok trengs, for dere får stadig flere henvendelser på Senter mot seksuelle overgrep der du er daglig leder? - Ja, det øker. I fjor hadde vi 2217 henvendelser, enten på senteret i Markens gate 37 eller på senteret vi har på Langbryggen 13 i Arendal. Hvert fylke har et senter. Hos oss er det samme staben som er i virksomhet, så vi har slått sammen Agder-fylkene allerede! Og jeg må bare få si at vi har en fantastisk gjeng av gode og dyktige kolleger.

Det å skulle henvende seg til dette senteret kan vel for mange virke litt skummelt? - For noen er det skummelt, for andre er det en lettelse å få noen å snakke med. Mange bærer på opplevelsene sine i en årrekke. I snitt tar det faktisk 17 år før de som har vært utsatt for overgrep som barn, forteller hva de har opplevd. Det er store mørketall. Undersøkelser viser at 7 % av gutter og 14 % av jenter er utsatt for overgrep. Barn og unge med funksjonsnedsettelser er spesielt utsatt. Senteret tilbyr samtale og veiledning. Vi har selvfølgelig taushetsplikt og fører ikke journal. Vi har massevis av felles aktiviteter for brukerne våre, alt fra overnattingsturer til julebord.