OSLO: – Det er et kjempeparadoks at Fremskrittspartiet, som smykker seg med å være kriminalitetsbekjempernes parti, åpner opp for en alvorlig vekst i kriminaliteten og økning i helseplager ved å liberalisere alkoholpolitikken, sier Storberget tilVårt Land.

Han advarer i intervjuet mot å tro at det blir mindre kriminalitet under et Frp-styre. Storberget mener de kaster stein i glasshus.

– Det singler generelt i glass når Frp uttaler seg i voldssaker, for politikken deres vil bidra til at volden i samfunnet øker, mener Storberget.

Han får støtte fra flere organisasjoner som jobber med rusproblemer. Knut Haugsvær, seksjonsleder for Frelsesarmeens ruspolitikk mener Frp gjør folket en bjørnetjeneste.

– Folk tror at mer liberal alkoholpolitikk fører til større frihet, men folket må bære skadene, sier Haugsvær.

Sten Magne Berglund, fagsjef i Blå Kors, minner om at alkohol koster samfunnet store summer.

– Kortere skjenketider betyr mindre vold og dermed lavere utgifter til legevakt, domstolsapparatet og fengselsvesenet. Dessuten trenger ikke politiet å være barnepiker for fulle voksne og kan bruke ressursene sine bedre, sier han.

Ketil Solvik-Olsen, andre nestleder i Frp, tilbakeviser kritikken.

– Frps alkoholpolitikk vil ikke føre til mer vold i samfunnet. De som vil kjøpe alkohol får tak i det uansett, sier han, og understreker at Frp vil heve rusomsorgen.