KRISTIANSAND: — Jeg syntes ikke det var gøy i det hele tatt. Det føltes som et personangrep, selv om jeg kanskje bare var uheldig som ble valgt ut, forteller Emilie Mitchell.

Mitchell var på skolen på Katedralskolen Gimle i dag da hun ble hentet og tatt med i en russebil til Vågsbygd videregående.

— Først ble jeg teipet fast til en stolpe. Det gjorde ikke så mye, for jeg tenkte at det var en uskyldig spøk. Men så begynte noen jenter jeg ikke kjenner å knuse mellom ti og femten egg i hodet på meg, sier hun.

40 russ så på

19-åringen forteller at russejentene også sprutet en halv flaske ketsjup og tømte mel på henne.

— Det sto rundt 40 russ og andre tilskuere rundt meg. Mange begynte å ta bilder. Jeg følte meg både hjelpesløs og dum, sier hun.

Mitchell mener slike typer streker er å trå over en grense.

— Det har alltid vært litt morsomme streker og kriger mellom russen på de ulike skolene. Men en ting er når man angriper bilene til hverandre. Noe annet er det når man går på enkeltpersoner, sier KKG-russen.

Ingen grep inn

Det hele endte da en lærer så hva som skjedde, og fikk russen til å slippe løs 19-åringen.

— Ingen av tilskuerne grep inn da dette skjedde. Mest skuffet er jeg egentlig over vennene mine som ikke gjorde noe da jentene angrep meg med egg og ketsjup, forteller hun.

Selv Mitchell mener angrepet på henne i dag var å gå for langt, synes hun russen ellers har oppført seg greit i Kristiansand, i forhold til russ i andre deler av landet.

— Jeg synes vi har oppført oss ganske greit ellers i russetiden, og litt skøyerstreker må det jo være. Men dette var å gå altfor langt, sier hun.

Flere tok bilde av hendelsen, og bildet ble lagt ut på Facebook. Etter en liten stund fikk det stor oppmerksomhet på nettsiden.

— Minst 50 stykker har likt og kommentert bildet på Facebook. Dette synes jeg også er ganske ubehagelig, sier hun.

Hun tror kanskje grunnen til at hun ble valgt ut i dag, er at hun tåler litt.

Mange av venninnene mine har sagt i dag at de ville begynt å gråte. Men jeg er nok en person som tåler litt, og det var kanskje nettopp derfor de valgte meg, sier hun.

Reagerte på situasjonen

Abdirahim Farah (18) går i andre klasse på Vågsbygd videregående, og ble vitne til det som skjedde med Mitchell. Han tok også bilde av episoden.

— Hun ble teipet fast og kastet egg på klokka 10.45 i dag, og det var mange som sto rundt og så på, sier Farah.

18-åringen reagerte på situasjonen.

— Jeg tror det var ment som en morsom spøk, men jeg syntes det var drøyt. Jeg fikk inntrykk av at mange andre også reagerte og syntes situasjonen var ubehagelig, sier han.