LISTER: Den 24 år gamle mannen fra vestre del av Vest-Agder og hans 20 år gamle kamerat hadde begge drukket tett på en fest 11. juli i fjor.

Likevel satte de seg inn i 20-åringens bil utpå natta. 24-åringen kjørte.

Kamerater av de to som hadde vært på samme fest, forsøkte å stanse dem fra å kjøre, men lyktes ikke i å få dem til å stanse bilen.

Etter to kilometer gikk det utfor veien, bilen trillet rundt, og begge ble skadet.

Ingen nåde

24-åringen ble skadet i armen og fikk lettere hjernerystelse. Kameraten gikk det verre med:

20-åringen har fått konstatert brudd i to nakkevirvler og delvis punktert lunge. Skadene betegnes som alvorlige, og 20-åringen må i følge lege påregne nakkeplager fra 40-årsalderen og ut livet.

Nå er 24-åringen i Lister tingrett dømt til ubetinget fengsel i 30 dager, samt til å betale en bot på 50.000,-.

I tillegg mister han førerkortet i tre år.

Kameraten som overlot bilen til ham, er også dømt til ubetinget fengsel, samt tap av førerretten i tre år. Ut fra rettspraksis skal den som overlater et kjøretøy til en beruset person dømmes like strengt som den som kjører.

Fjernet bevis

På sykehuset ble det tatt blodprøve av 24-åringen, som senere har avdekket at han hadde en promille på 1,51.Da prøven ble mottatt av Folkehelseinstituttet, var prøveglassene tomme.

Dette førte til at Folkehelseinstituttet varslet politiet i Agder.

Faren til den siktede 24-åringen, som er polititjenestemannen, ble innkalt til avhør av Spesialenheten, og fikk etter hvert status som mistenkt og senere som siktet.

Foreløpig er det ikke tatt ut tiltale mot den siktede politimannen.

Siktelsen innebærer grov uforstand i tjeneste og misbruk av stilling. Forholdene har en strafferamme på opp til fem års fengsel.