KRISTIANSAND: I tillegg til å være ruset på alkohol, viser blodprøven at han også var påvirket av amfetamin og det narkotiske stoffet diazepam.

Dette ble opplyst da 34-åringen ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i tingretten tirsdag formiddag. Da tordnet hans forsvarer, advokat Knut Henning-Larsen, mot sviktende politietterforskning.

Han varslet krav via retten om ytterligere etterforskning, og mente at mistanken mot hans klient er svekket og at varetektsgrunnlaget derfor er falt vekk. Blant annet mente forsvareren at det var store uoverenstemmelser i forklaringene om hva som skjedde da knivstikkingen skjedde. Det var tingretten ikke enig i.

Retten fengslet 34-åringen fordi det vil virke støtende på allmennhetens rettsfølelse om han slippes løs etter at han er siktet for grov legemsbeskadigelse.

— Den medisinske uttalelse fra Folkehelseinstituttet viser at fornærmede ble påført en betydelig skade, sa politiadvokat Rune Amundsen i rettsmøtet, hvor referatforbudet for øvrig var opphevet. Retten mente at kravet om løslatelse av hensyn til barn og jobb måtte vike for alvoret i saken, som kvalifiserte til ytterligere fire uker i varetekt.