KRISTIANSAND: Overgrepene fant sted mens søsteren var mellom ni og ti år, og fortsatte til jenta var mellom 13 og 14 år. Gutten var 15 år da overgrepene startet.

I Kristiansand tingrett erkjente den nå 21 år gamle mannen straffskyld for seksuelle handlinger med et barn under 16 år. Straffebestemmelsen omfatter også misbruk av et slektskapsforhold.

Voldtektsanmeldelse henlagt

Ifølge politiadvokat Ingrid Thorsens orientering til tingretten tirsdag, ble saken anmeldt til politiet i januar 2010. I utgangspunktet ble saken etterforsket som en voldtekt, men denne delen av saken ble henlagt.

Saken ble da feilaktig parkert av politiet, men tatt frem igjen og ny etterforskning ble satt i gang.

I mars i fjor ble den tiltalte avhørt.

— Den lange tiden det har gått siden politiet startet etterforskning frem til at saken kommer til behandling i retten, vil få betydning for straffeutmålingen, sa aktor i sitt innledningsforedrag i tingretten.

Skjedde i hjemmet

Overgrepene mot søsteren fant sted i deres hjem, også etter at broren hadde flyttet ut og etablert seg i egen bolig.

Politiet mener at overgrepene fra 21-åringens side startet før han kom over den kriminelle lavalder, men disse overgrepene kan han ikke straffes for.

I de fleste tilfellene skjedde overgrepene når foreldrene var ute av huset.

— Jeg måtte til slutt si fra for at jeg skulle kunne føle meg trygg. Jeg har det vanskelig etter det som har skjedd, Det er mye som er litt svart. Jeg tenker ofte på hvorfor han gjorde det. Av og til når jeg er på skolen. Forsøker å skrive ned tankene mine for å se om det hjelper, fortalte jenta i sin forklaring som ble spilt av i retten.