VENNESLA: Det var tirsdag klokken 12.53 at brannvesenet fikk beskjed om at et kjøretøy hadde tatt fyr etter å ha havnet i et tre på fylkesvei 406 i Birkenes kommune.

Sjåføren stakk fra stedet etter ulykken, og politiet valgte å bevæpne seg under jakten på 31-åringen.

Skyteepisode

I ettertid skal vitner ha opplyst til politiet at de hørte smell fra den stjålne bilen før ulykken på Fidjetun.

— Betjeningen ved Joker på Vatnestrøm skal ha sett at mannen hadde et våpen i bukselinningen i forbindelse med at han fylte drivstoff på kjøretøyet. Det ble også hørt smell, men det er usikkert om smellene kom fra våpnet, opplyser politiadvokat Stine Gjøsund til Fædrelandsvennen.

— Han har ikke benyttet våpenet til å true noen, men det er ikke tvil om at våpenet har vært synlig for andre, sier lensmann John Tomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

I den brannskadede bilen fant politiet en luftpistol som er beslaglagt.

Den 31 år gamle venndølen ble framstilt for varetektsfengsling i dag med begrunnelse i gjentakelsesfare, men han møtte ikke opp.

Langt rulleblad

Bilen som 31-åringen kjørte ble stjålet i Vennesla.

— Den pågrepne mannen har et langt rulleblad hos politiet, og det er også en rekke uoppgjorte saker, opplyser lensmann Homme.

Ifølge Homme håper politiet at mannen blir sittende fengslet til rettssaken mot ham kommer opp over sommeren.

— Han er siktet for en rekke saker knyttet til narkotika- og vinningskriminalitet, opplyser Homme.

Ifølge Homme har det vært nærmest umulig å avhøre mannen som følge av hans helsetilstand. Mannen ble funnet noen hundre meter fra kjøretøyet. Han hadde skader i beinet i tillegg til en mulig knekt nese.