GRIMSTAD: — Jeg prøvde å gå imellom da vennen min havnet i slåsskamp, særlig mer husker jeg ikke, sier 30-åringen til Fædrelandsvennen.

Mannen ble skadet etter en slåsskamp i Storgaten utenfor Café Galleri i Grimstad natt til fredag. En annen 28-åring kom fra basketaket med mindre skader.

Operert

Basketaket skal ha foregått ved 02-tiden natt til fredag.30-åringen ble først fløyet til Arendal med hodeskader. Han ble operert, og siden fløyet til Ullevål.

— Jeg ble operert på fredag. De fikk stoppet en hjerneblødning. Jeg kan snakke og gå, og ble søndag overflyttet til sykehuset i Arendal, sier 30-åringen til Fædrelandsvennen fra sykesengen mandag.

- Ikke involvert

Daglig leder ved Café Galleri Børre Githmark opplyser at det var et basketak på Storgaten med flere personer involvert. Han avviser at basketaket har noe med utestedet å gjøre, eller at noen av de ansatte var involvert.

Den hardt skadede 30-åringen skal etter skaden ha blitt lagt i stabilt sideleie, og siden tatt hånd om av ambulansepersonell.

Etterforsker

28-åringen anmeldte forholdet, og politietterforsker Leif Løvik ved Grimstad politistasjon bekrefter etterforskning.

— Det er ingen pågrepet eller siktet. Vi har tatt noen avhør, og en mann innrømmer å ha vært involvert, da 30-åringen ble skadet, sier Løvik.

Han sier krangelen startet inne på kafeen, og deretter fortsatte ute på Storgaten, ifølge deres foreløpige informasjon.