KRISTIANSAND: — Eilert Sundt-prisen er en forskningspris for ungdom i videregående skoler VG2 og VG3 i Aust- og Vest-Agder. Elevprosjektene skal ta for seg samfunnsfaglige problemstillinger i regionen, heter det i en pressemelding fra Universitetet i Agder.

Der er Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap som har tatt initiativ til samarbeidet med videregående skoler i regionen. Forskningsprosjektene er basert på læreplanmål knyttet til programfagene og omfatter derfor i utgangspunktet de elevene som tar programfag på VG2 og VG3. — Samarbeidet inngår i det arbeidet som allerede gjøres med elevene. UiA stiller blant annet med forelesere i metoder og veiledning i den grad lærerne i de videregående skolene måtte ønske dette, heter det videre.

De tre beste gruppene kan vente seg premier på henholdsvis 10.000, 5000 og 3000 kroner. Når prisen deles ut førstkommende onsdag vil vinnerne også få diplom signert av rektor Torunn Lauvdal ved UiA.

De nominerte er:

  • Andrea Sukkestøl Pedersen, Helene Sande Henden, Elin Kragholm Andersen og Kristina Ulset fra Vågsbygd Videregåends skole med prosjektoppgaven: Stjeling blant ungdom

  • Lucas Didrik Haugeberg, Victor Einarssøn Lunde og Erik-Anant Stedjan Narayan fra Kristiansand Katedralskole Gimle med prosjektoppgaven: Tiden etter angrepene - holdninger til straff og rettsstaten i etterkant av 22. juli-hendelsene

  • Maja Kirkhus, Synne Bårtvedt, Annika U. Kristensen, Solvår Espeland og Anne W. Rodahl fra Kristiansand Katedralskole Gimle med prosjektoppgaven: Utviklingen av manerer i Vest-Agder .