KRISTIANSAND: — Jeg vil at politikerne skal holde fingrene vekke fra grunnloven. Flere med meg er bekymret for at kristendommen ikke skal være fundamentet for den norske staten lenger, sier Ludvig Nessa til Fædrelandsvennen.

Håper på busslass til Oslo

Palmesøndag talte Ludvig Nessa til sin menighet i Fredrikstad. Der oppfordret han forsamlingen til å møte opp foran Stortinget 21. mai for å fysisk stenge politikerne ute. Senere la han talen ut på YouTube, skriver Vårt Land.

— Det er over 5000 som har tittet på den, og jeg håper at det er mange som kommer. På samme måte som vi hindret leger i å utføre abort for noen år siden, vil vi hindre stortingspolitikerne å komme inn på Stortinget for å endre grunnloven, sier Ludvig Nessa til Fædrelandsvennen.

— Jeg håper at lokale kontakter vil sette opp busser for å få folk til Oslo, sier Nessa som påpeker at det er snakk om en ikke-voldelig sivil ulydighetshandling.

- Likestiller islam med kristendommen

Ludvig Nessa reagerer spesielt på den foreslåtte endringen til Grunnlovens paragraf 2. I dag lyder den slik: " Alle Indvaanere af Riget have fri Religionsøvelse. Den evangelisk-lutherske Religion forbliver Statens offentlige Religion. De Indvaanere, der bekjende sig til den, ere forpligtede til at opdrage deres Børn i samme ".

Dette er å gå løs på grunnlovens ånd og prinsippDette foreslås endret til " Værdigrundlaget forbliver vor kristne og humanistiske Arv. Denne Grundlov skal sikre Demokratiet, Retsstaten og Menneskerettighederne".

— Dette er å gå løs på grunnlovens ånd og prinsipp, sier Nessa som mener at stortingspolitikerne vil endre grunnloven for å legalisere abortloven som ble innført for noen år tilbake, og at tidspunktet for grunnlovsendringen er bevisst lagt til 22. juli rettssaken.

Ludvig Nessa mener også at endringen åpner for at islam kan likestilles med kristendommen.

— Den norske stat har vært bygget på en kristen grunnvoll i 1000 år, og det har vært en velsignelse for landet vårt, sier Nessa som understreker at han ikke ønsker religionstvang, men at statsmakten skal bygge på de 10 bud.

- Skremmer og villeder

Dagrun Eriksen frykter ikke noen stor demonstrasjon den 21. mai.

— Dersom de kommer skal jeg forklare dem hva som faktisk pågår, sier Dagrun Eriksen som mener at Ludvig Nessa må slutte å skremme folk.

— Det er utrolig trist at Ludvig Nessa skremmer og villeder det norske folk på denne måten. Dette er kun for å få oppmerksomhet rundt sin egen sak, og jeg blir oppriktig opprørt, sier Eriksen.

Hun mener at Nessa farer med usannheter i forhold til det som skjer.

- Konspirasjonsteorier

Nessas påstander om at tidspunktet er valgt strategisk omtaler Eriksen som konspirasjonsteorier.

— En grunnlovsendring må forslås i en stortingsperiode, og behandles i den neste. Det er derfor dette kommer opp nå, og det betyr også at Nessa har visst om dette i fire år, sier Dagrun Eriksen.

Jeg blir oppriktig opprørtAt Nessa mener at islam likestilles med kristendommen avviser Eriksen.

— I Grunnlovens paragraf to sier vi at verdigrunnlaget forbliver den kristne og humanistiske arv. Det er altså ikke snakk om at islam skal inn i verdiparagrafen. Det som diskuteres er å få støtte til livs- og trossamfunn inn i Grunnloven, påpeker Dagrun Eriksen.

Hun er selv er fornøyd med den forestående grunnlovsendringen.

— Den norske kirke blir friere når det gjelder ansettelser og at staten ikke kan blande seg inn i kirkens lære, sier KrF-politikeren som karakteriserer det som et under at alle de syv partiene vil beholde den kristne og humanistiske arv som verdigrunnlag.