Butikkens innredning designes nå av Apples egne folk i Cupertino i California. Foto: Amund Hestsveen

KRISTIANSAND: Epleglade sørlendinger har talt: Apple-butikken Pippin i Henrik Wergelandsgate vokser nå ut av sitt gode skinn, og trenger mer plass. Mye mer plass.

I april flytter Pippin inn i nye lokaler i Mjålandgården i Kristiansand sentrum.

— Vi er en fullskala Apple-forhandler, og med 370 kvadratmeter, derav 200 kvadratmeters showroom, blir vi den største i sitt slag i Skandinavia, sier markedsansvarlig Jesper Krumm.

Butikkens innredning designes nå av Apples egne folk i Cupertino i California.

Med salgssuksesser som Iphone, Ipad og Macbook herjes Norge av Apple-feber, men det alene er ikke nok til å forklare den sterke veksten, tror Krumm.

— Vi får et enda bredere produktutvalg i den nye butikken. Det er tydelig at produktene vi selger og konseptet vi står for er noe Kristiansand og Sørlandet vil ha, sier han.

- Eventyrlig vekst

2011 var et omsetningsmessig rekordår for Pippin i Henrik Wergelandsgate, med 60 prosents økning fra 2010. (Klikk for større bilde) Foto: Amund Hestsveen

Det går så det griner i Henrik Wergelandsgate, skal vi tro bokføringen. — Vi opplevde en eventyrlig omsetningsøkning på 60 prosent fra 2010 til 2011, sier han.

Han tror sørlendingene har omfavnet konseptet og setter pris på den personlige kompetansen de yter.

- Vi har møysommelig bygget butikken opp siden 2007, og nå løsner det virkelig. Målet vårt er å dra enda flere kunder over fra nett til fysisk butikk, sier Krumm.

Pippin-butikken er i dag en såkalt "Apple Premium Reseller", og innehar den høyeste sertifiseringen Apple gir sine samarbeidspartnere.

Det innebærer at Apple stiller krav til showroom og betjening, som kurses og veiledes jevnlig, slik at Premium-butikkene skal fremstå med rett image.

— I tillegg har vi uanmeldte besøk fra Apple, som sjekker at vi holder standarden de krever, forklarer Krumm.

Store planer i Sverige

For å være på den nøyaktige siden: Pippin er en privateid bedrift, og blir ingen ny Apple Store, et ekstravagant konsept som eies og drives av Apple, og er godt kjent fra USA. I Norden er det bare Helsinki i Finland som kan skilte med egen Apple Store.

Det er ingen konkrete planer om å opprette en slik butikk i Norge med det første.

Ifølge flere svenske aviser er imidlertid en slik butikk på trappene i løpet av 2012, selskapetApple Retail Store ble stiftet i Sverige den 28. oktober i fjor, og det følger mye hemmelighetskremmeri rundt byggingen av butikken på Norrmalm i Stockholm.

Men foreløpig er altså ikke dørene åpnet i Sverige.