KRISTIANSAND: Gruppen skulle egentlig levere sin rapport til fylkesrådmannen førstkommende fredag, men har nå fått utsatt fristen til 16. april.

— Vi har i hovedsak snakket med de som var involvert i ulykken i Kenya. Dette har vært en traumatisk opplevelse. De husker forskjellig. Noen husker mye, noen husker litt og noen husker ingenting, så vi har fått utdelt et puslespill vi skal sette sammen, sier Yngve Årøy til Fædrelandsvennen.

Kvadraturen-elev Øystein Bronebakk (18) omkom i ulykken i Kenya 12. februar.Årøy leder undersøkelsesgruppen og er også fylkesberedskapssjef ved Fylkesmannen i Vest-Agder.

Han opplyser at det hovedsakelig har vært de store mengdene data som har kommet inn, som er årsaken til utsettelsen.

— Det er en stor utfordring å sette sammen. Fylkesrådmannen prioriterer at vi skal gi så korrekt informasjon som mulig, sier Årøy.

Foreløpig har ikke undersøkelsesgruppen vært i kontakt med myndigheter i Kenya, kun den norske ambassaden.

— Vi har noen forespørsler ute som vi ikke har fått svar på. Vi har rettet forespørsler til det kenyanske politiet, men det er en byråkratisk kvern, sier Årøy.

Han legger til at de er svært fornøyd med velviljen alle som så langt er intervjuet, har vist.

Granskningsgruppen konsentrerer seg om hendelsesforløpet rundt ulykken. Gruppa består av fem personer fra Vest-Agder fylkeskommune og fylkesmannen som skal finne ut av alle aspekter om hva som egentlig skjedde, da minibussen med delegasjonen fra Kvadraturen skolesenter ble påkjørt bakfra av en lastebil i Kisumu i Kenya.