KRISTIANSAND: — Det er fravær av bevis i saken og kun ord mot ord. Jeg mener det ble lagt for stor vekt på fornærmedes forklaring i tingrettens dom, uten at forklaringen støttes opp av sentrale bevis, sier 20-åringens forsvarer, Monica Haugedal, til Fædrelandsvennen.

I oktober i fjor ble den da 19 år gamle arendalitten dømt til fengsel i tre år og tre måneder for voldtekt av den kvinnelige drosjesjåføren i 20-årene. I dommen påpekte retten at en av partene lyver, men dommerne kom fram til at de stolte mest på drosjesjåføren og festet ikke lit til tiltaltes forklaring.

Anket dommen

Mannen anket avgjørelsen. Ettersom voldtekt har en strafferamme på over seks års fengsel fikk 20-åringen full ny behandling av saken i lagmannsretten. Saken startet i Agder lagmannsrett i tinghuset i Kristiansand onsdag denne uka.

Det var natt til 10. juni i fjor at politiet fikk melding om en mulig voldtekt på Hisøy utenfor Arendal sentrum. En kvinnelig drosjesjåfør fortalte at en kunde hadde kastet seg over henne etter at de kom fram til bestemmelsesstedet.

Kvinnen ga en detaljert beskrivelse av gjerningsmannen som ble pågrepet like etter. Drosjesjåføren var innom voldtektsmottaket etter hendelsen. Der ble det sikret DNA-spor i form av hud, hår og spytt.

Mannen har hele tiden nektet for voldtekt. I tingretten sa mannen at det var en helt ordinær taxitur.

I tingretten ble DNA-bevis lagt fram for dommerne. Ifølge politiets teknikere ble det funnet spytt fra gjerningsmannen i ansiktet på den kvinnelige drosjesjåføren.

Tidligere dømt

I straffeskjerpende retning la retten vekt på at mannen tidligere er dømt for grove sextrusler mot et familiemedlem.

En dom fra januar 2011 viser at mannen ble dømt til 120 dagers samfunnsstraff for å ha truet en kusine på det groveste.

Mannen holdt en kjøkkenkniv hardt mot halsen hennes mens han truet henne til å utføre seksuelle handlinger for ham. I retten uttalte jenta at fetteren presset knivbladet så hardt mot halsen hennes at hun følte hun ikke fikk puste. Kusinen klarte å avverge voldtekt ved å gjøre motstand og snakke til den da 17 år gamle gutten.

Den kvinnelige drosjesjåføren måttet slutte i jobben etter voldtekten, og ble tilkjent til sammen 175.000 kroner i oppreisningserstatning, inntektstap og dekning av utgifter hun hadde etter overgrepet.

Fædrelandsvennen har tidligere intervjuet drosjesjåføren om den traumatiske opplevelsen.