Trekker politikerne i Søgne innsigelsen kan Statens vegvesen starte reguleringsarbeidet for midtdelere på denne strekningen umiddelbart. Trekkes ikke innsigelsen fra Søgne blir det Miljøverndepartementet som avgjør saken.

Sist uke hadde de tre partene i reguleringsplanen for E 39 meklingsmøte med fylkesmann Ann-Kristin Olsen. Saken står slik at Statens vegvesen og Songdalen kommune står sammen om en reguleringsplan for en utvidelse og midtdelere på denne delen av E 39. Søgne kommune har fremmet innsigelse med bakgrunn i plan— og bygningsloven, og hevder at å gjennomføre strakstiltak på denne strekningen er svært uheldig og vil ha en vesentlig negativ betydning for kommunens innbyggere og næringsliv.

Søgne kommune har i sin innsigelse til reguleringsplanen tatt til orde for at man i påvente av ny E 39 i området bygger en midlertidig firefelts vei på strekningen. Statens vegvesen sier blankt nei til dette forslaget, de ønsker enten å bygge en ny vei med dagens krav, eller gjøre tiltak i ventetiden til ny vei kan bygges, såkalte midlertidige ventetiltak.

I morgen tidlig møtes Statens vegvesen og Søgne kommune i et siste forsøk på å komme til enighet. Deretter skal formannskapet i Søgne behandle saken i morgen formiddag. Innen klokken 16.00 ønsker altså Ann-Kristin Olsen å ha en løsning på saken på sitt bord.